x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj de opinie: cum ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare

Sondaj de opinie: cum ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare

23 Aug 2012   •   20:07
Sondaj de opinie: cum ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare

Romania TV a prezentat in exclusivitate primul sondaj efectuat dupa scandalul legat de invalidarea referendumului. Sondajul a fost realizat de catre CSCI in perioada 21-23 august, pe un esantion de 1.054 de persoane, avand o marja de eroare de +/- 3%.

Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar castiga detasat alegerile, cu 62%, urmata la mare distanta de catre PDL-16%, PP-DD-12%, UDMR-4%, PRM-2%, PNG-1%, UNPR-1%, altii-2%.

In topul increderii in personalitatile politice, conduc liderii Uniunii Social-Liberala. Astfel, 47% dintre respondenti au multa si foarte multa incredere in premierul Victor Ponta, iar Crin Antonescu aduna un capital de incredere de 42%. Cei doi sunt urmati de catre presedintele PDL, Vasile Blaga cu 19%, in timp ce presedintele Traian Basescu are 16%.

La intrebarea "Credeti ca UE si SUA au procedat corect insistand pentru validarea referendumului cu 50% + 1?", 43% au raspuns afirmativ, iar 48% negativ. Circa 9% nu au raspuns sau nu stiu.

Decizia Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu este considerata drept buna sau foarte buna de catre 34% dintre cei intervievati, in timp ce alti 62% cred ca este una proasta sau foarte proasta. Procentajul celor care nu stiu/nu raspund este de 4%.

Dupa 100 de zile de guvernare a USL, activitatea cabinetului Ponta este vazuta de catre 65% din esantion drept buna si foarte buna, alti 32% o vad drept proasta si foarte proasta, iar 3% nu stiu/nu raspund.

×