x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj IMAS - Scad Alianta si Traian Basescu

Sondaj IMAS - Scad Alianta si Traian Basescu

de Aniela Nine    |    Sidonia Silian    |    29 Sep 2005   •   00:00
Sondaj IMAS - Scad Alianta si Traian Basescu

Alianta D.A. este cotata la 43% din optiunile alegatorilor de ultimul barometru de opinie realizat de IMAS pe luna septembrie, in scadere cu 12 procente fata de luna aprilie. Procentele pierdute de principalele partide de la putere sunt absorbite insa de opozitie, atat PSD, cat si PRM marcand o crestere in optiunea de vot, PSD pana la 34% in septembrie fata de 27% in aprilie, iar PRM ajungand acum la 12% fata de 9% in luna aprilie. UDMR este singura formatiune de la putere aflata pe un trend ascendent, primind 7% din intentia de vot in septembrie fata de 5% acum cinci luni.

INCREDERE. In scadere se afla si increderea populatiei in personalitatile politice. Presedintele Traian Basescu (foto) pierde 6% in cinci luni, ajungand in septembrie la 48% la capitolul incredere acordata de populatie iar premierul Tariceanu primeste acum sustinerea a doar 30% dintre intervievati, fata de 47% in aprilie. Si liderii opozitiei pierd increderea oamenilor, Mircea Geoana scazand 3 procente, pana la 36%, Adrian Nastase 1 procent, pana la 29% iar C.V. Tudor tot 1 procent, pana la 20%. Singura crestere, tot de 1%, se inregistreaza la liderul UDMR, Marko Bela, in care cred acum 13% dintre intervievati. Sondajul a fost realizat in perioada 9-16 septembrie, pe un esantion aleator, cu o marja de eroare de +/- 2,9%.

GALLUP. In sondajul realizat de Gallup, Alianta D.A. primeste 53% din optiunea de vot, PSD 32%, PRM 9%, iar UDMR 6%. Referitor la performanta Guvernului, 44% cred in el, 44% sunt pesimisti, iar restul de 12% nu a raspuns. Cu toate acestea, 47% dintre romani considera ca tara merge intr-o directie buna, iar 43% sunt sceptici. Sondajul a fost realizat pe 1.050 de respondenti, in a doua saptamana a lunii septembrie.

×
Subiecte în articol: politic