x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj INSOMAR - Traian Băsescu ar mai obţine un mandat prezidenţial

Sondaj INSOMAR - Traian Băsescu ar mai obţine un mandat prezidenţial

de Aniela Nine    |    02 Feb 2009   •   00:00

Deşi a vorbit de posibilitatea de a nu mai candida pentru încă un mandat, preşedintele Traian Băsescu este dat de un sondaj INSOMAR drept câştigător din primul tur al alegerilor preziden­ţiale dacă acestea ar avea loc mâine.



Astfel, potrivit estimării INSOMAR realizată pentru Realitatea TV, Traian Băsescu ar primi 59% din intenţia de vot, pe când preşedintele Senatului, Mircea Geaonă, ar fi votat de numai 13% dintre subiecţi. Pe locul trei în opţiunea de vot s-ar clasa Sorin Oprescu, în favoarea că­ru­ia s-au exprimat numai 8% dintre respondenţi.

Ierarhia locurilor doi şi trei se schimbă însă la întrebarea vizând încrederea în politicieni: tot Băsescu se află pe primul loc, dar el este urmat de Sorin Oprescu, Emil Boc, Mircea Geoană, Theo­dor Stolojan şi Călin Popescu Tă­ri­cea­nu. În ceea ce priveşte coaliţia de gu­ver­nare, 43% dintre subiecţi cred că este cea mai bună soluţie, în timp ce 26% consideră că, dimpotrivă, nu este cea mai bună variantă. Aproape o treime dintre cetăţeni a răspuns "nu ştiu".

ARTIZANUL COALIŢIEI
Totodată, o treime dintre români este de părere că Traian Băsescu a avut cea mai mare contribuţie la formarea ac­tu­a­lei coaliţii de guver­nare. Cât despre premierul Emil Boc, aproape jumătate dintre cei chestionaţi consideră că este o alegere bună. Doar 9% dintre ei cred că e o ale­ge­re foarte bună şi 14% spun că este o ale­gere rea. Sondajul a fost realizat de INSOMAR Ón perioada 22-27 ianuarie 2009 şi are o marjă de eroare de 2,8%.

×
Subiecte în articol: politic