x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj - PDL işi caută candidat la Primăria Capitalei

Sondaj - PDL işi caută candidat la Primăria Capitalei

de Gabriela Antoniu    |    Monica Andrei Capatos    |    08 Ian 2008   •   00:00

Cum in primăvară sunt programate alegerile locale, partidele au inceput deja să-şI caute candidaţI la primărie. Ca de obicei, primăria capitalei reprezintă o miză foarte importantă pentru toate partidele, aşa că acestea se pregătesc pentru a arunca in cursă cel mai bun candidat.

Cum in primăvară sunt programate alegerile locale, partidele au inceput deja să-şI caute candidaţI la primărie. Ca de obicei, primăria capitalei reprezintă o miză foarte importantă pentru toate partidele, aşa că acestea se pregătesc pentru a arunca in cursă cel mai bun candidat.

Surse din PD-L spun că in prezent se află in lucru un sondaj comandat de partid, pentru uz intern, al cărui scop este de a afla care este cel mai bun candidat al democrat-liberalilor pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor citate, sunt supuşI "judecăţii publice" Vasile Blaga, Cezar Preda, Radu Berceanu şI Răzvan Murgeanu. Cine iese primul in opţiunile electoratului , acela va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Deşi nu se află pe listă, Liviu Negoiţă a fost vehiculat ca posibil candidat din partea PD-L la Primăria Capitalei, ca şI actualul viceprimar Răzvan Murgeanu . Numai că Negoiţă işi doreşte un al doilea mandat la Primăria Sectorului 3, aşa că a exclus din start o candidatură la Primăria Capitalei. E atăt de hotărăt să conducă Sectorul 3 incă patru ani incăt nici nu a dorit să comenteze eventualitatea ca PD-L să-i impună o candidatură la Primăria Capitalei , deoarece " partidul nu impune". Despre o posibilă presiune din partea preşedintelui Băsescu asupra sa pentru a candida la primăria Capitalei nici nu a vrut să audă:" Sunt deja speculaţii", a reacţionat Negoiţă. Deşi in primă fază a refuzat să comenteze o posibilă candidatură a lui Vasile Blaga la Primăria Capitalei pe motiv că ar trebui să-l intrebăm pe cel vizat, Negoiţă a revenit, şi in calitate de coleg de partid, a comentat că acesta este un candidat"serios". Şi Răzvan Murgeanu mizează pe Vasile Blaga in bătălia pentru Primăria Capitalei. Căt priveşte o posibilă candidatură a sa pentru funcţia de edil-şef al Bucureştilor, Murgeanu nu a dat un răspuns tranşant. "Nu depinde de mine. Ce va decide partidul", ne-a declarat Răzvan Murgeanu.

Blaga: "Mă voi supune deciziei"

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, ne-a declarat că, după 15 ianuarie partidul va comanda CSOP realizarea unor sondaje atăt in Bucureşti, căt şI in toate capitalele de judeţ sondaje care să-i ajute la desemnarea candidaţiilor la posturile de primar. El i-a adăugat pe lista candidaţilor PD-L la Primăria Capitalei şI pe Adriean Videanu şI Liviu Negoiţă. De altfel Blaga e convins că Videanu va candida pentru un nou mandat, deşi acesta şi-a anunţat intenţia de a se retrage. Căt priveşte propria candidatură la Primăria Capitalei, Blaga spune că dacă va ieşi primul in sondaj şi va fi desemnat de partid, "se va supune deciziei". El nu a dorit să comenteze eventualitatea impunerii unei candidaturi din partea conducerii partidului sau a preşedintelui Băsescu dacă nu va ocupa locul intăI in sondajul CSOP.  De remarcat că pe lista candidaţilor pentru pentru Primăria Capitalei nu apar nume provenind din fostul PLD al lui Stolojan, aceştia neavănd pregătit sau anunţat nici un candidat, după cum ne-a precizat Blaga.
Â

×
Subiecte în articol: politic capitalei blaga