x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Pintea spune că nu a optat pentru paza SPP, dar premierul este îndreptățit să beneficieze de protecție SPP

Sorina Pintea spune că nu a optat pentru paza SPP, dar premierul este îndreptățit să beneficieze de protecție SPP

09 Ian 2019   •   18:17
Sorina Pintea spune că nu a optat pentru paza SPP, dar premierul este îndreptățit să beneficieze de protecție SPP

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că premierul Viorica Dăncilă este îndreptăţită să beneficieze în această perioadă de serviciile SPP, întrucât este preşedintele Consiliului Uniunii Europene şi a afirmat că personal nu va opta pentru a avea pază din partea acestui serviciu. 

Pintea a spus la Realitatea TV că nu a fost o decizie în Guvern în ceea ce priveşte SPP. 

"Pot să vă spun doar că niciodată în cadrul Guvernului nu s-a pus problema folosirii unui ofiţer SPP de către un ministru în grup. Adică, fiecare a avut o opţiune în ce priveşte folosirea unui ofiţer, marea majoritate a miniştrilor a optat să nu aibă pază, eu la fel. Nu cred că acum aş opta pentru. Doamna prim-ministru categoric este îndreptăţită în această perioadă să aibă un ofiţer pentru că este preşedinta Consiliului Uniunii Europene. Este opţiunea fiecărui ministru. Nu a fost o decizie discutată în cadrul Guvernului, nu ni s-a impus niciodată să avem sau să nu avem. Opţiunea mea a fost să nu. Nu am considerat necesar, pentru că sunt un ministru al oamenilor, al României. Deci, nu cred că am motive să îmi fie frică sau să existe probleme de securitate pentru ministrul Sănătăţii în acest moment. Nu cred", a spus Pintea. 

Premierul va beneficia pe perioada preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de protecţia SPP, a precizat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea viorica dancila spp