x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Plăcintă, despre demisia din PDL: "Este de datoria mea să lucrăm în această uniune naţională pentru liniştea acestui popor"

Sorina Plăcintă, despre demisia din PDL: "Este de datoria mea să lucrăm în această uniune naţională pentru liniştea acestui popor"

13 Iun 2012   •   10:52
Sorina Plăcintă, despre demisia din PDL: "Este de datoria mea să lucrăm în această uniune naţională pentru liniştea acestui popor"

Fostul senator PDL, Sorina Placinta, a acordat un interviu, in exclusivitate pentru Q MAGAZINE, in care vorbeste despre principalele motive care au dus la demisia sa din PDL. Lipsa de incredere intr-un pol de dreapta centrat in jurul lui Mihai Razvan Ungureanu, nevoia schimbarii conducerii partidului si conflictul dintre premierul si presedintele Romaniei privind reprezentarea la Consiliul European sunt cateva dintre aceste motive.

Sorina Placinta a afirmat ca PDL trebuie sa aiba o noua conducere. De asemenea, senatorul demisionar a mai spus ca nu crede in viabilitatea unui pol de dreapta construit in jurul lui Mihai Razvan Ungureanu.

"Raman un politician de dreapta in aceasta uniune multidoctrinara. Cred ca in aceasta perioada de criza este nevoie de intarirea ideilor de dreapta, mai ales in plan economic. Sunt un om de afaceri, stiu ce inseamna mediul privat si de aceea cred ca este de datoria mea sa lucram in aceasta uniune nationala pentru linistea acestui popor. Nu cred in viabilitatea unui pol de dreapta concentrat in jurul fostului premier Mihai Razvan Ungureanu. Nu critic public situatia fostilor mei colegi, intodeauna ce am avut de spus le-am spus in fata. Este un moment dificil in care ne trebuie liniste, avem nevoie sa construim, nu sa demolam", a declarat Placinta.

Fostul senator PDL sustine ca s-a gandit "de mult timp la acest pas", dar ca a lasat sa treaca alegerile. "Atunci cand nu mai ai contact cu oamenii si cu tot ceea ce se intampla in jur, ajungi la capatul unui drum inchis. Sper ca nici Victor Ponta, Crin Antonescu si nici noi ceilalti sa nu ne imbatam cu succes", a explicat Sorina Placinta, care a precizat ca, la alegerile din toamna, intentioneaza sa candideze din partea USL pentru un nou mandat in Parlament.

Despre demisia Elenei Udrea, Sorina Placinta a declarat ca "este un act de responsabilitate, un act de onoare".

×