x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Apr 2009   •   00:00

1 aprilie 2009



LISTĂ MODIFICATĂ
Conducerea PNL a decis să modifice lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, validată luni. Conform listei candidaţilor PNL pentru PE, transmisă ieri, de Departamentul de comunicare al partidului, nu mai figurează numele a cinci liberali: Ioan Timiş, Varujan Vosganian, Adrian Ciocănea, Tiberiu Bărbuleţiu şi Titus Poenaru. Potrivit liderului liberal, Crin Antonescu, Timiş şi Ciocănea au fost înlocuiţi ca urmare a retragerii candidaturilor lor, iar Vosganian pentru a-şi putea exercita calitatea de purtător de cuvânt al PNL.

LEGE ANTICOMASARE
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat ieri că va depune
cu alţi colegi la Parlament o iniţiativă legislativă prin care să se prevadă că euroalegerile nu se pot desfăşura simultan cu cele prezidenţiale. În opinia sa, prezidenţialele "trebuie să se desfăşoare, firesc, la sfârşitul mandatului de cinci ani, pentru că eu cred că trebuie oprită această speculaţie în legătură cu o astfel de variantă". Recent, Radu Berceanu a declarat că PD-L ar putea fi interesat de ideea organizării simultan a alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale.

CELE PATRU CODURI
Premierul Boc a anunţat ieri că va solicita preşedinţilor celor două comisii parlamentare care dezbat proiectele Codurilor juridice să ana-lizeze mai atent opiniile societăţii civile faţă de aceste acte. Boc a mai spus că Guvernul urmează să corecteze eventualele neclarităţi care pot rămâne în discuţie. Mai multe organizaţii nonguvernamentale au avut ieri o întâlnire pe tema Codurilor juridice cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Ministrul Justiţiei a anunţat că Executivul ar putea lua o decizie chiar în şedinţa de astăzi în privinţa codurilor.

×
Subiecte în articol: politic