x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Apr 2009   •   00:00

7 aprilie 2009



COMISIE DE ANCHETĂ
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, la solicitarea grupurilor parlamentare ale PNL şi UDMR, înfiinţarea unei comisii de anchetă având ca scop verificarea legalităţii concedierii de către ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a celor 60 de şefi judeţeni ai APIA.

Liberalii şi UDMR-iştii consideră că această măsură a fost luată prin încălcarea statutului funcţionarului public, ministrul anunţând pe posturile de televiziune că i-a demis pe cei 60 de funcţionari "fără a exista ancheta administrativă cerută imperativ de statutul funcţionarului public, anchetă care presupune cercetarea prealabilă a faptelor, audierea învinuiţilor, verificările solicitate de învinuiţi". Constituirea comisiei urmează să fie aprobată astăzi de plenul Camerei. (Dana Piciu)

LISTA MODIFICATĂ
Liberalii au depus ieri la BEC o listă a candidaţilor liberali la euroalegeri, modificată după locul 17. Astfel, pe lista PNL pentru PE figurează pe primele 16 locuri numele aceloraşi liberali stabiliţi la CNE, şi anume pe primul loc vicepreşedintele partidului Norica Nicolai, urmată de Adina Vălean, Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Ben - Oni Ardelean, Ovidiu Silaghi, Csibi Magor Imre, Cătălin Turliuc, Cristian Cojocaru, Ionel Muscalu, Radu Surugiu, Radu Puscariu, Hellvig Nechita Eduard, Dietrich Roberto şi Ghiveciu Camelia.

EBA, CANDIDATĂ
Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu (foto), şi-a depus ieri candidatura pentru alegerile europarlamentare la BEC împreună cu 280.000 de semnături. Tot ieri, jurnaliştii italieni de la Corriere dela Sera notau că, într-o lună, Elena Băsescu a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru a candida la alegerile europarlamentare "şi astfel, fiica teribilă a preşedintelui român se duce direct spre Bruxelles".

De asemenea, ei arătau că "România nu are nevoie de o Barbie care să îi apere interesele naţionale". Jurnaliştii italieni comentează că subtilităţile politicii europene vor fi desluşite de fostul fotomodel, în vârstă de 28 de ani, care se distrează mult şi nu stă foarte bine cu gramatica limbii române.

COTIZAŢII MĂRITE
Filialele PNL vor contribui cu 5.000 de euro lunar, fiecare, pentru cele două campanii electorale de anul acesta, iar parlamentarilor li s-a mărit cotizaţia de patru ori. Decizia urmează să fie însă oficializată de conducerea PNL săptămâna viitoare. Biroul Politic al partidului a decis ieri să reactualizeze cotizaţiile, stabilind contribuţia parlamentarilor şi membrilor BPC la 400 de lei lunar. Până acum, parlamentarii plăteau doar 100 de lei lunar, iar filialele nu aveau obligaţia de a plătit contribuţii către centru.

De strângerea fondurilor de la filiale se va ocupa unul dintre noii secretari executivi ai PNL, controversatul Dan Ilie Morega. El a fost numit ieri secretar executiv, printre alţi şapte, având ca atribuţii urmărirea aplicării deciziilor luate de Biroul Politic. Morega a fost trimis în judecată de DNA, pentru că a cerut, în perioada 2005-2007, de la mai multe persoane care conduceau instituţii publice din Gorj, bani pentru campania electorală a PNL. (M.I.A.)

×
Subiecte în articol: politic