x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Apr 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

14 aprilie 2009



PROMISIUNEA LUI BOC
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a primit asigurări de la premierul Emil Boc (foto) că va face până miercuri numirile restante în aparatul guvernamental. Potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax, Geoană a făcut acest anunţ în şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional, fiind vorba în primul rând de numirea Maiei Teodoroiu ca secretar de stat în Ministerul Justiţiei, precum şi de numirile pentru două posturi de vicepreşedinţi la autorităţile din subordinea Guvernului, printre care Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală (ANRSCE).

SOFT DE MILIOANE
Suma alocată de Autoritatea Electorală Permanentă pentru achiziţionarea softului  necesar stabilirii rezultatelor euroalegerilor din iunie este de un milion de euro. AEP a demarat procedurile de achiziţie, care se va face prin negociere accelerată cu ofertanţii, încă de la 2 aprilie, însă la 9 aprilie a precizat că procedurile fuseseră anulate şi apoi reluate din cauza unor "neconcordanţe" între anunţul publicat în SEAP şi documentaţia de atribuire. Achiziţionarea softului necesar la alegerile legislative din 2008, de aproape două milioane de euro, a fost şi ea marcată de un scandal, după ce firma câştigătoare a renunţat la contract, situaţia fiind remediată oficial printr-o subcontractare. (Aniela Nine)

VADIM, LA BECALI
Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor l-a vizitat ieri la arestul Direcţiei Cercetări Penale pe Gigi Becali. Vadim a declarat pentru Mediafax că l-a asigurat pe Gigi Becali că va face toate demersurile legale pentru eliberarea sa înainte de Paşti. "Mi-a mulţumit, m-a îmbrăţişat. E nevinovat. E tratat bine, cu respect, nu s-a plâns, dar e afectat", a adăugat Vadim Tudor care crede că vizita sa i-a ridicat moralul lui Gigi Becali. Vadim Tudor a explicat de ce l-a vizitat acum pe Gigi Becali căruia i-a dus cărţi, ouă încondeiate şi două icoane: "M-am dus acum, pentru că m-au informat avocaţii mei că e posibil, mă pot duce să-l vizitez, fără să-i diminuez familiei numărul de vizite".

SFAT PENTRU UDREA
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ieri că toţi cei din partid trebuie "să tragă la căruţa PD-L" pentru a face un scor cât mai bun. Flutur a comentat astfel declaraţia Elenei Udrea potrivit căruia o va vota la euroalegeri pe Elena Băsescu, independentă, întrucât după acest scrutin va reveni în PD-L. "Părerea mea este că va trebui să tragem la căruţa acestui partid şi să facem un scor cât mai bun ca să reprezentăm cât mai bine PD-L în PE", a spus Flutur, menţionând că este "opinia personală", şi nu "o poziţie oficială a partidului".

×
Subiecte în articol: politic