x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Feb 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

5 februarie 2010



SECHESTRU PE CASĂ
Procurorii Parchetului instanţei supreme au pus miercuri sechestru pe apartamentul din Bucureşti deţinut de diplomatul Silviu Ionescu (n.r. - şi în care acesta locuieşte). Instituirea sechestrului asigurator a avut loc astfel la o zi după ce diplomatul a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi declaraţii mincinoase privind comiterea a două accidente rutiere în Singapore, soldate cu moartea unei persoane. (V. Fotache)

CERTIFICAT ENERGETIC
Certificatul energetic pentru clădiri ar putea redeveni obligatoriu din martie 2010, dacă Guvernul va aproba ordonanţa de urgenţă privind reintroducerea acestuia. Prin certificatul energetic, potenţialul cumpărător sau chiriaş este informat asupra performanţei energetice a apartamentului. În perioada următoare se va intensifica procesul de atestare a auditorilor energetici.

CHIRII MAI MICI
Chiriile solicitate de proprietari pentru locuinţele din Bucureşti şi Ilfov au scăzut în ianuarie în medie cu 26% faţă de aceeaşi lună din 2009. Cea mai mare reducere s-a înregistrat la garsoniere, de 27%, până la 263 de euro, iar cea mai mică la apartamentele cu trei camere, cu 24%, până la 490 euro. La două camere, reducerea a fost de 26%, de la 480 de euro pe lună în ianuarie anul trecut la 354 de euro pe lună în ianuarie 2010, potrivit unui studiu realizat de site-ul MagazinulDeCase.ro.

HRANĂ MAI SCUMPĂ
Jumătate din români cred că în perioada crizei preţurile la produsele alimentare şi nealimentare au crescut, în timp ce peste 46% au observat mai multe promoţii, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Mercury Research. Consumatorii sunt de părere că recesiunea a adus mai multe promoţii, oferte speciale, tombole şi concursuri la produsele alimentare şi nealimentare. Mai exact, 46% din români au remarcat o creştere a numărului de promoţii la produsele alimentare, iar 40% din cei chestionaţi au declarat că au fost mai multe oferte speciale pentru cele nealimentare.

×
Subiecte în articol: politic