x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Aug 2010   •   00:00

12 august 2010



CU SPORURILE LA TRIBUNAL
Prefectura Timiş va ataca în instanţă hotărârile administraţiilor a şase comune din judeţ prin care s-au aprobat sporuri salariale după apariţia Legii 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului bugetar. Subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy, a declarat că din nouă administraţii locale din judeţ atenţionate să revoce hotărârile de Consiliu Local prin care se acordau drepturi salariale unor angajaţi din subordine, după apariţia Legii 330 din 2009, şase au refuzat, fiind atacate în contencios administrativ.

SHIMON PERES, ÎN ROMÂNIA
Preşedintele israelian, Shimon Peres, se întâlneşte în această dimineaţă cu şeful statului român, Traian Băsescu, începând astfel programul oficial al unei vizite de stat în România. Cotidianul Jerusalem Post, în ediţia sa electronică, apreciază că vizita lui Shimon Peres este "dominată" de accidentul elicopterului israelian care s-a ciocnit de o stâncă în Munţii Bucegi, accident soldat cu moartea a şase militari israelieni şi unul român.

SĂFTOIU: "BOC STĂ PÂNĂ ÎN 2012"
Deputatul PNL Adriana Săftoiu (foto) susţine că este obligatoriu ca Emil Boc să fie schimbat din funcţia de premier, dar nu crede că acest lucru se va întâmpla până în apropierea lui 2012. "Pentru mine este o mare surpriză cum de preşedintele Băsescu îl susţine în condiţiile în care vocile critice din partea PDL încep să devină mai critice decât Opoziţia. E un calcul destul de straniu. Sunt aproape sigură că până aproape de 2012 preşedintele nu-l va schimba pe Emil Boc, cu toate riscurile", a declarat ieri Săftoiu. "Nimeni nu mai are încredere în el, nici măcar colegii lui", a adăugat ea.

CENTRU DE ZI PENTRU COPII
Centrul de zi pentru copii "Sfântul Vasile", din Sectorul 4 al Capitalei, a fost redeschis ieri, după ce s-au încheiat lucrările de modernizare. Reabilitarea a durat 45 de zile, fiind schimbate instalaţia termică, gresia, faianţa şi obiectele sanitare care utilează băile. Bucătăria a fost renovată şi reutilată, iar tâmplăria veche a fost înlocuită cu tâmplărie PVC cu geam termopan, la standarde europene. Centrul a fost inaugurat ieri de primarul Cristian Popescu-Piedone. Cei 120 de copii care beneficiază zilnic de serviciile oferite în cadrul acestui centru se vor putea bucura de dormitoare moderne, camere de zi frumos amenajate şi de un loc de joacă dotat cu cele mai noi aparate. (Diana Scarlat)

×
Subiecte în articol: politic