x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

30 Sep 2006   •   00:00

MARKO BELA - "Coalitia nu exista"

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca in acest moment Guvernul functioneaza, dar coalitia nu exista. El a apreciat ca in 2007 va fi necesara fie revigorarea coalitiei, fie organizarea de alegeri anticipate. El considera ca dupa ianuarie 2007 trebuie rediscutata functionarea coalitiei, motivul nefiind legat exclusiv de problema nationala sau de problema drepturilor minoritatilor. Marko Bela nu vede posibila o alta majoritate parlamentara, decat cea actuala, respingand ideea uneia PD-PSD-UDMR.

CLUJ - Liberalii pregatesc noi excluderi

Delegatia Permanenta a PNL va discuta azi la Cluj-Napoca propunerea de excludere din partid a deputatilor Raluca Turcan si Cristian Boureanu pentru declaratiile publice impotriva deciziilor partidului, precum si retragerea sprijinului politic pentru seful Cancelariei premierului, Aleodor Francu, si pentru deputatul Titu Gheorghiof, pe motiv ca au colaborat cu fosta Securitate. Totodata, Delegatia Permanenta asteapta de la Comisia de Etica a PNL un punct de vedere in cazul Dinu Patriciu pentru declaratiile acestuia referitoare la o alianta cu PSD, deoarece filiala Prahova nu l-a sanctionat.

ILIESCU - Dezinteres pentru anticipate

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri, dupa o intalnire cu liderul Mircea Geoana si cu sefii departamentelor partidului, ca nu crede ca va fi cineva interesat de organizarea de alegeri anticipate. Iliescu a spus ca, in mod realist, PSD trebuie sa fie pregatit "pentru orice eventualitate", dar mai ales pentru alegerile in cadrul Parlamentului European. "Nu cred ca cineva va fi interesat in anticipate, dar nu poti sa stii ce rezulta din desfasurarea vietii politice viitoare", a argumentat el.

TRIBUNALUL VRANCEA - Sase mandate de consilieri, incetate

Tribunalul Judetean Vrancea a admis ieri solicitarea facuta in august de PSD de incetare a mandatelor a sase din cei sapte consilieri PSD Vrancea, care au trecut de la PSD la PNL si PD si care se numara printre cei care au votat hotararea de inlocuire a lui Marian Oprisan de la sefia CJ. Instanta a obligat Consiliul Judetean sa ia act de aceasta decizie si sa repuna pe ordinea de zi a CJ, in sedinta ordinara, proiectul de hotarare privind incetarea inainte de termen a mandatelor celor sase consilieri.

×
Subiecte în articol: politic