x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

15 Sep 2006   •   00:00

ALEGERI - Lista nationala pentru PE

Membrii Comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului Electoral au decis ieri ca alegerile pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European (PE) se vor desfasura pe baza unui scrutin proportional, pe o lista depusa intr-o singura circumscriptie electorala, teritoriul national. Potrivit sefului acestei comisii, Mihai Voicu, pragul electoral va fi de 5%, iar candidatii independenti vor fi declarati alesi daca vor avea numarul de voturi necesare obtinerii unui mandat intreg.

CURTEA DE CONTURI - Ordonanta adoptata tacit

Desi declarata neconstitutionala, Ordonanta de Urgenta privind transformarea Curtii de Conturi in institutie de audit a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor, termenul de dezbatere a acesteia expirand astazi. Curtea Constitutionala a decis in iunie ca proiectul este neconstitutional, pe motiv ca prevederile acestuia nu pot face obiectul unei ordonante de urgenta. Ordonanta a fost dezbatuta ieri in plenul Camerei, alaturi de alte 40 de proiecte de lege cu raport de respingere. Deputatii au suspendat sedinta cu doua ore mai devreme decat programul stabilit, dupa ce au epuizat ordinea de zi. (L.D.)

PRIVATIZAREA BCR - Atac la Curtea Constitutionala

Senatorii PRM si PSD au sesizat ieri Curtea Constitutionala cu privire la proiectul Legii privind privatizarea BCR, unul dintre argumente fiind acela ca Guvernul nu este abilitat sa emita acte normative in domeniul privatizarii. Senatorii Opozitiei au contestat, inca din momentul dezbaterii ordonantei, caracterul ordinar al legii si abilitarea Guvernului de a emite, in perioada vacantei parlamentare, acte normative intr-un domeniu de acest gen.

STOLOJAN - "Atanasiu trebuia sa-si ceara scuze"

Consilierul prezidential Theodor Stolojan a apreciat ieri ca ar fi fost suficient ca Teodor Atanasiu sa-si fi cerut public iertare daca infractiunea de care este acuzat nu este adevarata, moment in care cazul sau s-ar fi inchis. "Asa, daca nu a facut atunci acest gest, sa vedem acum ce declara in fata justitiei, ce a vrut atunci sa spuna despre informatiile pe care i le-a furnizat despre un consilier prezidential serviciului de informatii al armatei", a spus Stolojan.
×
Subiecte în articol: politic