x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

18 Iul 2006   •   00:00

DESPRE ANTICIPATE - Boc revine asupra declaratiilor

Liderul democrat, Emil Boc, a revenit ieri si a apreciat ca organizarea de anticipate in 2007 reprezinta "opinii personale", si nu decizii ale PD. Totusi, a insistat Boc, anticipatele sunt necesare din cauza dificultatilor majore in actul de guvernare, mai ales in perspectiva integrarii Romaniei in UE si a sustinerii parlamentare in Senat. In replica, liberalii au declarat, dupa sedinta BPC, ca e prematur sa se discute acum despre anticipate.

COLABORARE PNL-PD / Alianta, reunita dupa o luna

Reprezentantii Aliantei D.A. in frunte cu Calin Popescu Tairceanu si Emil Boc s-au reunit aseara in sedinta la mai mult de o luna de la ultima intalnire de acest fel. Temele de discutie ale sedintei de aseara au fost, potrivit democratului Adriean Videanu, problema accesarii fondurilor europene si modalitatile de asigurare a agentului termic pentru iarna, in conditiile in care, de la 1 ianuarie 2007 va fi eliminata subventia. Subiectul ajutoarelor pentru agent termic a fost intai pe agenda intalnirii de ieri-dimineata a conducerii PD. (A. N.)

RETRAGERE DIN IRAK - Liberalii strang semnaturi

Liberalii vor incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru a dovedi suportul popular pentru retragerea trupelor romanesti din Irak, a anuntat ieri noul purator de cuvant al PNL, Varujan Vosganian. "Acest concept se refera la implicarea filialelor PNL intr-o campanie de strangere de semnaturi de sustinere a retragerii si, ulterior, inaintarea unei petitii catre presedintele Romaniei si catre Parlament prin care sa fie ceruta retragerea trupelor", a spus Vosganian, urmand ca primele rezultate sa fie facute publice la inceputul lunii septembrie.

ACUZATII PSD - Chef PNL langa Arbore

Vicepresedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu, i-a criticat ieri dur pe liderii PNL care au organizat sambata noapte la Voronet "cheful deceniului" din judet, in timp ce numai la cativa kilometri, la Arbore, sunt persoane sinistrate, care nu au primit de la Guvern decat "suzete si lapte praf". In replica, vicepresedintele PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardau, sustine ca petrecerea din finalul Scolii de vara a TNL de la Gura Humorului a fost "decenta si de bun-simt" si nu se poate compara cu chefurile social-democrate "cu dansuri pe mese si pe sub mese".

INITIATIVA PD - Sedintele de guvern, deschise presei

Senatorul PD Marius Marinescu a propus ieri ca ziaristilor acreditati la nivelul Guvernului sa li se permita accesul la sedintele Executivului, prin modificarea Legii 90/2001, apreciind ca unele masuri decise de Executiv justifica necesitatea transparentei in cheltuirea banului public. Prezenta ziaristilor in sala de sedinte se impune pentru ca cei care ne-au ales sa fie bine si corect informati despre drumul pe care il iau banii din portofelul Statului", motiveaza Marinescu. Exceptie pot face sedintele in care se discuta probleme care vizeaza securitatea nationala. (A.N.)
×
Subiecte în articol: politic