x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

13 Iun 2006   •   00:00

Parlament - Seres, audiat la Camera


Ministrul Economiei, Codrut Seres, va fi audiat astazi de Comisia pentru politica economica a Camerei Deputatilor, in legatura cu contractele de furnizare de energie electrica de la Rovinari si Turceni, a anuntat ieri presedintele comisiei Mihai Tudose. Potrivit Mediafax, membrii comisiei i-au solicitat lui Seres mai multe documente care sa ateste modalitatea in care s-au incheiat contractele de livrare de energie electrica de la cele doua termocentrale, modul in care sunt fundamentate respectivele contracte si pe ce baze se stabileste pretul de vanzare.

PSD - Anticipate cu termene diferite


Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca formatiunea social-democrata trebuie sa se pregateasca pentru alegeri anticipate, care ar putea avea loc in aceasta toamna sau in primavara lui 2007, in conditiile in care actuala configuratie din Guvern nu mai poate supravietui. "Actuala coalitie este muribunda. Constructia unei noi majoritati este extrem de dificila, iar alegerile anticipate in toamna sau in primavara anului viitor sunt o solutie care trebuie luata in calcul la modul cel mai serios", a spus Diaconescu.

Hasotti - Stolojan, asemuit cu Gigi Becali


Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, considera ca Theodor Stolojan actioneaza impotriva liberalilor la impulsurile lui Traian Basescu. Hasotti a declarat ieri, ca atacurile fostului lider PNL nu mai sunt o surpriza si ca peste tot pe unde ajunge in tara este primit cu raceala de catre liberali sau nu este primit. "Declaratiile domnului Stolojan referitoare la PNL sunt identice cu cele ale lui Gigi Becali si Elenei Udrea. Acest fapt demonstreaza ca Theodor Stolojan actioneaza la impulsurile lui Traian Basescu", a spus Hasotti.

Fonduri UE - Mai multe proiecte locale


In viitoarea reuniune a Consiliului Reprezentantilor Nationali, liberalii vor discuta un proiect care va viza marirea gradului de descentralizare a deciziei in ceea ce priveste accesarea fondurilor comunitare. Proiectul urmareste sporirea capacitatii de absobtie a fondurilor comunitare a administratiei locale. "Capacitatea administratiilor locale de a propune aprobarii proiecte dupa momentul aderarii va fi esentiala", a spus ieri premierul Tariceanu. (Dana Piciu)

Deputati - Legea plajelor, adoptata

Deputatii au aprobat ieri OUG 19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre. Potrivit actului normativ, cei care vor desfasura activitati turistice pe plaja, fara sa detina autorizatii, vor fi pasibili de amenzi cuprinse intre 5.000 de lei noi si 20.000 RON. Aceeasi amenda o vor primi si cei care vor permite camparea, comertul ambulant si accesul animalelor pe plaja, dar si cei care nu vor respecta prevederile privind intretinerea si igienizarea zilnica a plajei. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: politic