x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

03 Iun 2006   •   00:00

Restructurare - PNL tine cu dintii de MApN


Restructurarea Guvernului s-ar putea rezolva in doua-trei saptamani daca partidele din coalitie vor negocia pornind de la principii, si nu de la diverse calcule politice personale, a declarat ieri deputatul PNL George Scutaru. Totodata, el a aratat ca liberalii nu concep sa renunte la Ministerul Finantelor si ca "Ministerul Apararii Nationale va ramane condus de liberali atat timp cat PNL se va afla la guvernare". La randul sau, liderul PD, Emil Boc, a declarat ca partidele din coalitie trebuie sa convina luni asupra formulei de restructurare a Guvernului, deoarece, in caz contrar, se va intra in criza de timp, avand in vedere ca Parlamentul va pleca in vacanta la sfarsitul lunii iunie.

Parlament - Motiune PSD pe sanatate


PSD va depune saptamana viitoare o motiune simpla pe tema sanatatii. Deputatul PSD Ovidiu Branzan a declarat ieri ca "niciodata in 16 ani sistemul sanitar nu a fost atat de bulversat" si ca prima masura urgenta pentru iesirea din criza din sanatate este destituirea ministrului Nicolaescu. "Sunt convins ca nici un roman nu poate avea o parere buna despre ministrul Nicolaescu", a spus Branzan, precizand ca PSD va derula in toata tara o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea ministrului.

Planuri - Filiala PRM in Arizona


PRM isi va deschide o filiala in SUA. "Va fi prima filiala a unui partid romanesc in America", a anuntat ieri mandru liderul partidului, C.V. Tudor. El a precizat ca noua organizatie va lua fiinta in urmatoarele saptamani in statul Arizona (orasul Phoenix), unde traiesc peste 30.000 de romani. Mergand pe ideea ca "ce nu este interzis este legal", C.V. Tudor sustine ca infiintarea aceste filiale nu ar putea fi ilegala. (Carmen Vintila)

Proiect PNL - Regiuni in loc de judete


Deputatul PNL Horatiu Buzatu a anuntat ieri ca un grup de cinci deputati liberali lucreaza la un proiect de lege privind impartirea Romaniei in regiuni si de desfiintare a judetelor, proiect care ar putea fi depus la Parlament in doua luni. El a mai spus ca inca exista dificultati in ceea ce priveste alcatuirea unei regiuni care sa cuprinda judetele Covasna si Harghita si a aratat ca ar trebui modificata Constitutia daca proiectul va fi adoptat, intrucat s-ar modifica structura administrativa a tarii.

×
Subiecte în articol: politic