x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

02 Iun 2006   •   00:00

Alimente - Unda verde la reducerea TVA

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat ieri aviz favorabil proiectului de lege privind reducerea TVA de la 19% la 9% pentru produsele alimentare de baza, initiat de liderul PC, senatorul Dan Voiculescu. Proiectul a fost avizat cu 8 voturi pentru, 6 impotriva si o abtinere. In favoarea actului normativ s-au pronuntat deputatii PC si PSD, iar impotriva cei ai PNL, PD si UDMR. Potrivit proiectului, reducerea de TVA se aplica la produse alimentare de baza - paine, carne, peste, lapte si lapte praf, uleiuri vegetale si margarine, zahar, orez si oua. (L.D.)

Externare - Basescu iese azi din spital

Perioada de recuperare a sefului statului la Spitalul Elias se incheie astazi, cand va fi externat. Potrivit medicului Mihai Berteanu, presedintele va continua individual sa faca exercitii si, daca va urma programul de recuperare asa cum va fi stabilit de comun acord medic-pacient, atunci ar putea pleca in concediu oriunde ar dori, fara sa existe o recomandare speciala pentru o anumita statiune sau alta. Traian Basescu a fost laudat de medicul sau, pentru ca a fost un pacient model, care nu a plecat nici o noapte din spital. (Oana Stancu)

Remaniere - Sustinere PRM pentru Hardau

Presedintele Comisiei de invatamant din Camera, deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu, sustinut ieri ca ministrul Educatiei, Mihail Hardau, nu ar trebui schimbat din functie in cazul unei eventuale remanieri guvernamentale. In numele comisiei, Vasilescu a atras atentia ca "este un caz fara precedent" ca, intr-un singur an, sa fie schimbati trei ministri din fruntea MEC si ca sistemul este bulversat, deoarece "fiecare ministru a venit cu o alta idee despre reforma din invatamant si a actionat ca atare".

Senat - OK pe drepturile magistratilor

OU 27/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale magistratilor a fost adoptata ieri de plenul Senatului cu 69 de voturi pentru, 7 contra si 9 abtineri. Au fost insa eliminate prevederile potrivit carora membrii de drept ai CSM - ministrul Justitiei, procurorul general si presedintele ICCJ - nu mai au dreptul sa primeasca indemnizatie pentru participarea la sedintele forului, iar diurna pentru deplasarile in strainatate ale magistratilor nu mai este la nivelul unui secretar de stat. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic