x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

22 Mai 2006   •   00:00

Piata Revolutiei - Conservatorii cer consultari

Consilierii municipali ai Partidului Conservator, prin vocea lui Victor Adir, i-au solicitat ieri primarului general Adriean Videanu sa initieze procedurile regulamentare pentru consultarea locuitorilor municipiului Bucuresti in legatura cu proiectul arhitectural din zona Piata Revolutiei-Ateneul Roman. Victor Adir a afirmat ca reprezentantii PC sustin construirea parcajelor subterane din zona si de la Gara de Nord, dar ca nu sunt de acord cu ridicarea celor doua blocuri de sticla si otel in Piata Revolutiei, pentru ca acestea pot afecta "monumentalitatea istorica, de patrimoniu, a zonei". (Aniela Nine)

Integrare - Intre Olli Rehn si Frattini

Franco Frattini, vicepresedintele Comisiei Europene, a dezvaluit cu ocazia unui seminar desfasurat la Roma ca a solicitat in cadrul Comisiei ca Romania si Bulgaria sa primeasca asigurari pentru 1 ianuarie 2007, conditionate de eliminarea steguletelor rosii. Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si comisarul pentru extindere, Olli Rehn, s-au opus insa unei formulari explicite. La seminarul de la Roma au participat si seful DLAF, Tudor Chiuariu, si seful DNA, Daniel Morar, care au primit aprecieri pozitive din partea lui Frattini. Romaniei i s-a acordat cartonasul verde pentru lupta antifrauda, spre deosebire de Bulgaria, care la acelasi capitol are cartonasul rosu.

Basescu - Externat la finele saptamanii

Presedintele Traian Basescu ar putea fi externat spre sfarsitul acestei saptamani, dar nu mai devreme de vineri, au declarat pentru Mediafax surse medicale. Seful statului a fost vizitat sambata la Spitalul Elias de fiica sa cea mare, Ioana Basescu, si de sotul acesteia, Bodo, solistul trupei Pro Consul. Prima care l-a vizitat a fost Ioana Basescu, aceasta parasind spitalul dupa scurt timp.

Amenintari - O noua motiune PSD

PSD ameninta ca va depune o motiune simpla impotriva ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, ca urmare a modului defectuos de gestionare a crizei gripei aviare. Liderul social-democrat Mircea Geoana a anuntat ca, daca premierul Tariceanu nu-l va demite pe Flutur pana saptamana viitoare, atunci PSD va depune motiunea simpla la Senat. (L.D.)

×
Subiecte în articol: politic