x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

20 Mai 2006   •   00:00

Proiect PRM - "Puscaria Mafiotilor"

Liderul PRM, C.V. Tudor, a prezentat ieri proiectul inchisorii pe care vrea sa o construiasca pentru mafiotii romani, cand va veni la putere. Potrivit planului de constructie, "Puscaria Mafiotilor" va avea cinci etaje, 2.000 de locuri, patru turnuri de control cu dotari moderne si o capela crestina. Liderul PRM a precizat ca mafiotii nu vor fi oricum asezati in celule, ci "pe caprarii". "Poate Vantu vrea sa stea cu Luca. Va fi lotul politic, locul bancar, lotul privatizarilor", a spus Vadim. (Carmen Vintila)

Tariceanu - E posibila o remaniere

Premierul nu a exclus o remaniere guvernamentala. Tariceanu a declarat la Pro TV ca este constient de faptul ca nu toti ministrii sunt in egala masura performanti si ca "remanierile nu se anunta inainte". Conform liberalului Bogdan Olteanu, despre remaniere se va discuta luni la nivelul Aliantei si Coalitiei. Intrebat daca Guvernul va demisiona in cazul in care Romania nu va fi primita in UE la 1 ianuarie 2007, Tariceanu a spus ca va evalua atunci ce este de facut. "Este posibil ca, intr-o astfel de situatie, un gest de onoare sa trebuiasca sa fie facut", a spus el. (Dana Piciu)

Guvern - Structura de informatii


Premierul Tariceanu si-a creat o structura care va aduna de la serviciile operative ale autoritatilor publice centrale rapoartele privind situatiile de urgenta si evenimentele deosebite "care trebuie cunoscute la nivel guvernamental" si care il va informa despre evolutia acestora, informeaza Mediafax. Noua structura, denumita "centrul de situatii al Guvernului", a fost creata prin decizia lui Tariceanu si va functiona la Palatul Victoria, in cadrul Cancelariei, la dispozitia prim-ministrului.

PSD Bucuresti - Semnaturi pentru demiteri


PSD Bucuresti incepe astazi o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea ministrilor Eugen Nicolaescu si Gheorghe Flutur. Liderul organizatiei, Sorin Oprescu (foto), i-a acuzat pe cei doi ministri de "incompetenta" si a explicat ca lista de semnaturi va fi trimisa primului-ministru, "ca sa isi vada colaboratorii". "Premierul a sustinut cu gura plina acel pachet aberant de legi privind reforma in sanatate. L-a luat pe ministru sub mantiuta lui de Superman si l-a aparat", l-a acuzat Oprescu pe Tariceanu pentru sustinerea lui Nicolaescu. (L.D.)

Minoritati - UDMR, dispusa la negocieri


UDMR este dispusa la negocieri in privinta Statutului minoritatilor nationale, pana la gasirea unei solutii, dar exclude varianta renuntarii la prevederile din proiectul de lege care vizeaza autonomia culturala, a declarat ieri deputatul UDMR Marton Arpad, conform Mediafax. "Suntem deschisi la negocieri, trebuie sa se gaseasca o forma prin care sa solutionam problemele enumerate de colegii din PD", a spus deputatul, care a adaugat ca renuntarea la consiliile autonomiei culturale este exclusa, mai ales ca autonomia culturala se regaseste in programul de guvernare.
×
Subiecte în articol: politic