x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

16 Mai 2006   •   00:00

Servicii- Deputatii vin cu pretentii


Camera Deputatilor a deschis ieri licitatia pentru alegerea unei firme care sa asigure in 2006 serviciile de transport aerian si cazare in strainatate pentru parlamentari. Deputatii au cerut la intalnirea cu firmele prestatoare de servicii sa aleaga pentru transportul aerian o ruta directa, iar daca un se poate, escala dintre zboruri sa nu depaseasca trei ore, sa gaseasca cazare in strainatate la hotelurile situate in centrul oraselor si in apropierea sediilor organizatiilor parlamentare internationale, iar tarifele pentru cazare sa includa si contravaloarea micului dejun. (Carmen Vintila)

Acuzatii - Disputa Unghianu - Petrescu


Mihai Unghianu si Anca Petrescu s-au reclamat ieri reciproc la conducerea Camerei Deputatilor, fiecare pretextand ca a fost jignit de celalalt. Secretarul adjunct a Camerei a precizat ca arhitectul Casei Poporului, deputatul PRM Anca Petrescu, "a proliferat amenintari" la adresa sa si l-a acuzat de deturnare de fonduri publice. La randul sau, Anca Petrescu a cerut demisia lui Unghianu, pe care l-a acuzat de "manifestare abuziva si necivilizata" si de faptul ca a facut investitii "arbitrare" la Parlament din banul public. (Carmen Vintila)

Cerere - "Pile" la Bogdan Olteanu


Secretarul Comisiei parlamentare pentru problemele revolutionarilor, Nicolae Mircovici, a solicitat sprijinul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu (foto), pentru a face publica o scrisoare de aparare a lui Emilian Cutean. Mircovici ii solicitase lui Olteanu sa faca publica, in plenul Camerei, o scrisoare in care acesta arata ca acuzatiile aduse de unele asociatii ale revolutionarilor la adresa lui Cutean sunt nejustificate. Membrii Biroului Permanent au considerat insa ca modalitatea cea mai potrivita ar fi ca Mircovici sa isi sustina singur scrisoarea respectiva in plenul Camerei.

×
Subiecte în articol: politic