x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan: Există interese ca România să nu intre în zona euro

Stolojan: Există interese ca România să nu intre în zona euro

13 Apr 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat astăzi că 'există interese clare' ca România să nu intre în zona euro în 2014, întrucât acest demers va determina claritatea proceselor economice şi va aduce pierderi celor care doresc să câştige în continuare 'din situaţiile mlăştinoase', scrie Agerpres.

'Nu putem lăsa acest proces (n.r. - intrarea în zona euro) la aprecierile unora sau altora, unii dintre ei având interese clare ca România să nu intre în această zonă prea curând, pentru că intrarea României în zona euro înseamnă claritate pe toate procesele economice', a afirmat prim-vicepreşedintele PD-L, după şedinţa conducerii partidului.

Theodor Stolojan nu a precizat la cine face referire, limitându-se la a spune că este vorba despre 'toţi cărora le plac speculaţiile cu fluctuaţiile de curs sau cu nivelurile dobânzii'.

'Eu discutam de comentariile, reacţiile care au apărut în mass-media, la tot felul de talk-show-uri, faţă de acea notă a FMI care propunea accelerarea intrării în zona euro. (...) Sunt toţi oamenii care au interesul şi doresc să câştige în continuare din situaţiile acestea mlăştinoase din România', a conchis Stolojan.

×
Subiecte în articol: politic