x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan: O demisie a lui Băsescu ar fi ultima cireaşă pe un tort amar. Ponta şi Antonescu să accepte coabitarea!

Stolojan: O demisie a lui Băsescu ar fi ultima cireaşă pe un tort amar. Ponta şi Antonescu să accepte coabitarea!

24 Aug 2012   •   09:43
Stolojan: O demisie a lui Băsescu ar fi ultima cireaşă pe un tort amar. Ponta şi Antonescu să accepte coabitarea!

Theodor Stolojan spune ca Traian Basescu "isi va relua atributiile si va incerca sa repare atat cat se mai poate din ceea ce a fost stricat" privind credibilitatea Romaniei in plan extern. Despre o eventuala demisie a presedintelui Basescu, europarlamentarul PDL sustine ca ar fi "ultima cireasa" pe un "tort amar".

"Traian Basescu isi va relua atributiile si va incerca sa repare atat cat se mai poate din ceea ce in aceste luni a fost stricat efectiv in ceea ce priveste credibilitatea Romaniei ca o tara membra a NATO, membra a Uniunii Europene, capabila sa asigure ceea ce se cheama statul de drept in Romania, care e principalul atu in orice relatie pe care o avem cu aceste institutii", a declarat Theodor Stolojan la RFI.

In opinia europarlamentarului PDL, declaratiile belicoase" ale lui Antonescu si Ponta sunt declaratii facute la suparare, in primele 24 de ore". "Eu cred ca dansii vor intelege si ar fi spre binele Romaniei sa inteleaga ca trebuie sa accepte coabitarea cu presedintele Basescu, iar presedintele Basescu a declarat inainte chiar de suspendare ca el este dispus sa coopereze cu acestia si practic, actele lui, desemnarea lui Ponta ca premier, dovedesc acest lucru", a spus Stolojan.

Intrebat despre o potentiala demisie a lui Traian Basescu, europarlamentarul PDL a raspuns: "Nu cred ca un om care se bucura de credibilitate, singura personalitate politica la ora actuala la varf in conducerea tarii, care se bucura de credibilitatea partenerilor externi sa-si dea demisia. Asta ar fi, poate, ultima cireasa pe tortul amar al pierderii de credibilitate pentru Romania".

×