x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan: Toate guvernele care au asumat termene fixe la privatizări complexe, gen Oltchim, au greşit

Stolojan: Toate guvernele care au asumat termene fixe la privatizări complexe, gen Oltchim, au greşit

26 Sep 2012   •   12:30
Stolojan: Toate guvernele care au asumat termene fixe la privatizări complexe, gen Oltchim, au greşit

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, astazi, la RFI, ca toate guvernele care si-au asumat in negocierile cu organizatiile internationale termene fixe de finalizare a privatizarii unor obiective complexe, cum este Oltchim, au gresit.

"Din pacate, nu este vorba numai de acest Guvern in cazul acesta, ci de toate guvernele care au acceptat ca in negocierile cu organizatiile internationale sa-si prevada termene fixe, 18 septembrie sau stiu eu 28 septembrie, ca privatizam Oltchim sau ca privatizam CFR Marfa", a spus Stolojan, la RFI.

Europarlamentarul PDL a precizat ca deocamdata, in cazul Oltchim, nu se intrevede nimic bun, avand in vedere ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, care ridica problema contractului ce i-a fost inaintat spre semnare, are si posibilitatea actionarii in instanta a Guvernului.

"Domnul Diaconescu ridica problema proiectului de contract care i-a fost prezentat spre semnare si ca acesta nu este corespunzator. Ori, din acest moment, domnul Dan Diaconescu are si posibilitatea de a se adresa in justitie daca pana la urma Guvernul ramane pe aceeasi pozitie si la sfarsitul termenului prevazut, 10 zile pana la semnarea contractului, anuleaza licitatia, rezultatele privatizarii. Deci, ne putem astepta ca domnul Diaconescu, in masura in care nu vine pana la sfarsitul acestui termen de 10 zile cu banii, sa continue acest spectacol nefericit, din pacate, pentru credibilitatea Romaniei, a Guvernului si, sigur, pentru soarta combinatului Oltchim", a mentionat Theodor Stolojan.

El a adaugat ca "asemenea practici sunt admisibile numai in relatiile cu guvernele care se afla la stramtoare".

''Este o practica a organizatiilor internationale care forteaza lucruri, sigur, ajunse si ele, la un moment dat, la limita rabdarii cu guverne care intarzie reformele structurale. Ori privatizarea combinatului Oltchim ca si a altor mari companii cu capital de stat care se preteaza la privatizare a fost foarte mult intarziata in Romania", a explicat europarlamentarul PDL.

Despre acuzele reciproce ale liderilor USL si lideri ai PDL pe subiectul Oltchim, Stolojan a afirmat ca nu trebuie uitat faptul ca "s-a intrat in campanie electorala".

"Suntem in campanie electorala deja, deci nu este nicio surpriza ca domnul Ponta doreste ca DNA sa se duca la Oltchim pentru a vedea cum s-a ajuns in aceasta situatie ceea ce este perfect indreptatit sa solicite. (...) Dar a te apuca acum sa spui ca Videanu este in intelegere cu Dan Diaconescu pentru esecul acestei privatizari mi se pare deja politicianism ieftin de campanie electorala", a mai spus Stolojan.


×