x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică STS a predat peste 25.000 de tablete necesare desfășurării alegerilor prezidențiale

STS a predat peste 25.000 de tablete necesare desfășurării alegerilor prezidențiale

04 Noi 2019   •   14:50
STS a predat peste 25.000 de tablete necesare desfășurării alegerilor prezidențiale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a predat peste 25.000 de tablete, atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale.

"În conformitate cu atribuţiile stabilite prin legislaţia în vigoare privind procesul electoral, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a predat peste 25.000 de terminale informatice necesare pentru buna desfăşurare a alegerilor, astfel: 18.748 de tablete către operatorii de calculator din ţară şi 6.609 tablete către cei din străinătate. În toate aceste secţii s-au luat măsuri pentru asigurarea serviciilor de voce şi date, precum şi pentru asigurarea echipamentelor necesare, în străinătate fiind distribuite 501 routere şi 6.609 tablete, cu o medie generală de 7 tablete pe secţia de votare, respectiv 8 tablete/secţie în Europa", precizează STS într-un comunicat.

În perioada august - octombrie, STS a instruit şi a evaluat 8.400 de persoane pentru secţiile de votare din ţară (operatori de calculator, preşedinţi ai secţiilor de votare), iar pentru secţiile din străinătate au fost examinate şi admise online 6.200 de persoane.

Specialiştii STS au operaţionalizat Centrul de Suport Tehnic, oferind, prin Centrul de preluare apeluri, asistenţă tehnică pentru operatorii de calculator şi preşedinţii secţiilor de votare din ţară şi din străinătate.

"Începând cu data de 5 noiembrie 2019, sistemele informatice dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), Sistemul informatic de centralizare a proceselor-verbale (SICPV) şi Aplicaţia de verificare a dreptului de vot (ADV) - vor fi pregătite pentru procesul electoral. Acestea au fost realizate conform cerinţelor Autorităţii Electorale Permanente şi ale Institutului Naţional de Statistică, testate, avizate şi predate către aceste autorităţi, în vederea testării şi certificării. (...) STS oferă suportul operatorilor pentru toate cele 18.748 de secţii de votare din ţară şi cele 835 de secţii din străinătate. Operaţionalizarea sistemelor va avea loc în data de 5 noiembrie, începând cu ora 22,00, când demarează centralizarea votului prin corespondenţă din Australia", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri