x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SUA o scoate pe Udrea din joc

SUA o scoate pe Udrea din joc

de Dan Constantin    |    28 Oct 2014   •   00:05
SUA o scoate pe Udrea din joc
Sursa foto: SUA o scoate pe Udrea din joc

Retinerea lui Dorin Cocos  de procurorii DNA are o  puternica influenta asupra unui candidat  la alegerile prezidentiale. In primul tur, care are loc duminica, Elena Udrea isi diminueaza dramatic sansele, prin retinerea ex-sotului său Dorin Cocos, pentru 24 de ore, in noaptea de 27 octombrie, iar plimbarea lui Basescu, prin Centrul Vechi, alaturi de Elena Udrea, arata ca un drum spre esafodul sanselor pentru protejata presedintelui.

Imaginea Elenei Udrea este complet compromisa in primul tur de scrutin, prin retinerea fostului sot, Dorin Cocos. Surse judiciare dezvaluie ca numele Elenei Udrea apare in stenogramele acestui dosar "Microsoft", in care se face un urias trafic de influenta si se vehiculeaza mita de  zeci de milioane de euro. Accelerarea investigatiilor in dosarul Microsoft este legata de cercetarile de frauda in interiorul marii companii americane.

Basescu a incercat sa elimine influenta SUA in acest dosar, dar principalul promotor al dezvaluirilor in '' Microsoft '' este Codruta Kovesi, care a primit titlul de CEA MAI CURAJOASA FEMEIE din partea Ambasadei americane. In plus, lovitura de imagine primita de la DNA  de Elena Udrea, prin retinerea fostului sot, o ajuta pe Monica Macovei (sursa a ambasadei) sa iasa la lumina  drept promotoarea luptei anticoruptie.

Influenta oficialilor americani  pentru stimularea actiunilor anticoruptie in Romania este de notorietate. Asadar, este LOGIC  ca scoaterea din jocul pentru prezidentiale a Elenei Udrea, prin retinerea ex sotului Cocos, a fost raportata si aprobata tacit de sefii din padurea Baneasa, senzori intresati de  mersul alegerilor prezidentiale din Romania. Acest act este si o lovitura dura pentru Traian Basescu, inclus in cercul afacerilor Udrea-Cocos. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Dorin Cocos dosarul microsoft