x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Swoboda: România are nevoie de un preşedinte care să se situeze în afara luptelor politice interne

Swoboda: România are nevoie de un preşedinte care să se situeze în afara luptelor politice interne

de Agerpres    |    06 Mai 2014   •   17:24
Swoboda: România are nevoie de un preşedinte care să se situeze în afara luptelor politice interne

România are nevoie de un preşedinte care să se situeze în afara luptelor politice interne şi să se concentreze pe reprezentarea intereselor ţării în Europa, a afirmat marţi liderul grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, aflat într-o vizită în judeţul Argeş.

"Colegii mei apără România şi lucrează pentru România în Europa. De cealaltă parte sunt unii oameni care mereu critică România, pentru că ei nu critică doar guvernul, dar critică România, creând o imagine proastă României. Ei folosesc aceste atacuri împotriva PSD şi a lui Victor Ponta pentru a prezenta ţara într-o lumină proastă. Părerea mea este că ţara are nevoie de un preşedinte care să reprezinte România, nu să se concentreze asupra bătăliei politice interne. Nu ştiu niciun preşedinte, în nicio ţară europeană, care să se concentreze pe luptele politice interne şi nu pe reprezentarea întregii ţări în exterior. Cred că aveţi nevoie de o nouă tradiţie, de un preşedinte care să depăşească frontierele politice şi să se lupte pentru interesele ţării", a declarat Swoboda la o conferinţă de presă desfăşurată în oraşul Mioveni.

Întrebat cum vede posibilitatea ca Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale, Swoboda a apreciat că liderul PSD se află în faţa unei alegeri dificile, pentru că are o prestaţie bună şi ca prim-ministru.

"Problema este că Victor Ponta este cel mai bun prim-ministru şi cel mai bun preşedinte, deci este dificil de ales. Înţeleg că este o alegere dificilă pentru el. Dacă va face această alegere, cred că va fi un excelent preşedinte, dar va fi o problemă cu poziţia de prim-ministru", a afirmat Swoboda.

Hannes Swoboda s-a aflat marţi în judeţul Argeş. El a participat la o întâlnire cu caracter electoral organizată la Mioveni, a vizitat mai multe obiective industriale şi a avut o discuţie cu reprezentanţii mediului academic.

×
Subiecte în articol: hannes swoboda Victor Ponta