x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Szeged - Tricolorul, furat de pe Consulat

Szeged - Tricolorul, furat de pe Consulat

04 Aug 2004   •   00:00

Steagul Romaniei de pe Consulatul General din Szeged (Ungaria) a fost furat la sfarsitul saptamanii trecute.

Drapelul tricolor se afla la o inaltime de trei metri, lucru care insa nu i-a impiedicat pe hoti sa si-l insuseasca. Politia locala a anuntat ca va oferi recompensa pentru orice informatie legata de acest caz. Consulul roman la Szeged, Radu Florea, a declarat ieri pentru Mediafax ca incidentul a avut loc in noaptea de sambata spre duminica. Politia a luat amprente si a facut fotografii, dar autorul sau autorii nu au fost inca gasiti. Potrivit agentiei ungare MTI, politia locala a intrat deja in posesia unor informatii legate de acest caz, pentru care a oferit o recompensa de 100.000 de forinti.

FARA PAZA. Desi cladirea Consulatului General din Szeged se afla la strada, ea nu este pazita in cursul noptii. Potrivit lui Radu Florea, politia deruleaza o ancheta, dar nu a comunicat pana acum rezultatele cercetarilor. Diplomatul a mai precizat ca este posibil ca pe viitor paza Consulatului sa fie suplimentata cu ajutorul politiei locale. Florea a mai mentionat ca o alta masura pentru pastrarea drapelului pe cladire va fi arborarea lui la o inaltime si mai mare.

Un astfel de incident a mai avut loc, tot la Consulatul din Szeged, in 1997. In urma cu sapte ani, steagul romanesc nu a rezistat nici macar o singura noapte pe cladire, pentru ca a doua zi dupa redeschiderea Consulatului General al Romaniei de la Szeged drapelul disparuse fara urma. Dupa acel incident, noul drapel a fost ridicat la o inaltime mai mare, dupa cum a informat Radu Florea, lucru care, dupa cum se vede, nu a fost foarte eficient. In acelasi oras, doi ani mai tarziu, persoane necunoscute au smuls placuta pe care scria "Consulatul General al Romaniei la Szeged" de pe gardul care inconjura cladirea. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic szeged