x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Cred că soluţia pe care vom merge după alegeri este formarea unei majorităţi cu PSD

Tăriceanu: Cred că soluţia pe care vom merge după alegeri este formarea unei majorităţi cu PSD

11 Sep 2016   •   22:35
Tăriceanu: Cred că soluţia pe care vom merge după alegeri este formarea unei majorităţi cu PSD

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că ALDE nu are niciun plan de colaborare cu PNL după alegerile parlamentare, soluţia pe care va merge fiind, cel mai probabil, formarea unei majorităţi cu PSD.

"Colegii mei din ALDE şi cu mine nu avem niciun plan de cea mai mică colaborare politică cu PNL (după alegerile parlamentare - n.r.). Am făcut un exerciţiu politic foarte bun în coaliţie şi în alianţă cu PSD, în perioada guvernării Ponta. De când este Liviu Dragnea preşedintele partidului avem o relaţie care este bazată pe încredere şi respect între parteneri. Am discutat posibilitatea aceasta de a forma o majoritate după alegeri şi cred că asta este soluţia pe care vom merge. Nu văd vreun motiv care să perturbe acest drum, cred că este esenţială încrederea între parteneri, aici vorbesc nu numai de noi ca persoane, în calitate de lideri, dar şi între partide. Avem o colaborare bună la nivelul administraţiei locale, poate mai bună decât m-aş fi aşteptat. Ceea ce urmează este ca şi noi şi PSD să ne definim priorităţile pentru alegerile viitoare şi să venim în faţa cetăţenilor cu aceste priorităţi", a spus Tăriceanu la România TV.

El a adăugat că încă nu a existat o discuţie între ALDE şi PSD despre participarea pe liste comune la alegerile parlamentare, iar opţiunea ALDE, până în acest moment, este să meargă pe liste proprii.

"Discuţia despre a merge împreună sau separat pe liste nu a avut loc. Interesul meu este să găsesc cele mai bune formule pentru reprezentarea electoratului liberal din această ţară şi acest lucru presupune să mergem, şi nu e niciun element nou care să spună că se pune în discuţie acest subiect, aşa cum am planificat şi ne pregătim pentru o campan,ie să mergem pe liste separate", a menţionat Tăriceanu.

Sursa: AGERPRES

×