x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Procurorii-şefi trebuie să fie numiţi de CSM; îmi menţin acest punct de vedere

Tăriceanu: Procurorii-şefi trebuie să fie numiţi de CSM; îmi menţin acest punct de vedere

02 Noi 2017   •   06:51
Tăriceanu: Procurorii-şefi trebuie să fie numiţi de CSM; îmi menţin acest punct de vedere

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia procurorii-şefi trebuie să fie numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) iar preşedintele să fie exclus din această procedură.

"În proiectul de lege depus la Parlament, mecansimul de numire a procurorilor, aşa cum a fost transmis de ministrul Justiţiei, prevedea ca numirile procurorului general, procurorului-şef DIICOT, procurorului-şef DNA şi adjuncţilor acestora să fie făcute de Consiliul Superior al Magistraturii. Eu subscriu, îmi menţin acest punct de vedere şi proiectele vor intra în dezbatere, vor exista argumente pro şi contra şi în final, prin vot, vor fi adoptate. Nu pot să vă spun care va fi soluţia finală", a spus Tăriceanu la România TV.

El a adăugat că preşedintele României, trecut, actual şi viitor, este un om politic "în carne şi oase".

"Noi avem un element de raportare, care este experienţa politică a ultimilor ani. Discutăm foarte mult despre independenţa Justiţiei. CSM a fost un campion al promovării acestei idei şi nu numai, promovarea ideii şi a realizării independenţei Justiţiei. Dacă dumneavoastră vreţi să îmi spuneţi că preşedintele României, trecut, actual şi viitor, provine din Congregaţia Maicilor Carmelite şi este paraşutat acolo, eu am să vă spun că lucrul ăsta nu îl cred. Este, evident, în carne şi oase un om politic, cu interesele lui, cu aspiraţiile, cu obiectivele personale, inclusiv cele electorale, prin urmare, el are nevoie să aibă cât mai multe instrumente de putere în mână, lucru care s-a dovedit şi eu vreau să scoatem Justiţia de sub influenţa factorului politic, care este în această secvenţă preşedintele", a afirmat Tăriceanu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu