x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: "Sistemul nu se dă dus, nu depune armele şi luptă"

Tăriceanu: "Sistemul nu se dă dus, nu depune armele şi luptă"

13 Sep 2018   •   07:36
Tăriceanu: "Sistemul nu se dă dus, nu depune armele şi luptă"
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat, miercuri seara, referindu-se la abuzurile din Justiţie, că "sistemul nu se dă dus" şi a dat exemplul celor două anchete pe care Parchetul General le-a declanşat împotriva ministrului Justiţiei şi respectiv a ministrului de Externe. 

 

"Au ieşit la iveală, ieri - azi, două acţiuni pe care le întreprinde Parchetul General condus de procurorul general, domnul Lazăr, una împotriva ministrului Justiţiei - anchetă penală împotriva lui, şi astăzi am văzut anchetă împotriva domnului Meleşcanu (ministrul de Externe - n.r.). Sistemul nu se dă dus, nu depune armele şi luptă. Asta se vede de la sine. Ce face procurorul general? Deschide acţiuni penale împotriva a doi miniştri", a declarat, Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. 

Preşedintele Senatului a subliniat că cei din coaliţia PSD-ALDE sunt decişi să "nu cedeze". 

"Uite că s-a dovedit până la urmă ce cancer este în societate, ce cancer a cuprins Justiţia, funcţionarea unor instituţii fundamentale ale statului, pentru că aici nu e vorba doar de Justiţie, inclusiv rolul nefast pe care l-au jucat serviciile. Sigur, aici sunt vinovaţi nu doar în Justiţie, nu doar în servicii, inclusiv oamenii politici care au găsit de cuviinţă să întreţină aceste relaţii nesănătoase. Formulele acestea au dus la un sistem de putere care a fost creat de Băsescu, l-a ţinut sub control, l-a folosit şi, în momentul în care Băsescu s-a apropiat de finele mandatului, au început să lucreze pe cont propriu şi să conducă România după bunul plac, eliminând pe cei care aveau curajul să se opună acestui sistem ilegal, imoral şi nedemocratic", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu. AGERPRES

×