x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă"

"Te-ai lipit de o nouă pleaşcă"

07 Apr 2009   •   00:00
"Te-ai lipit de o nouă pleaşcă"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Editura Intact

Preşedintele Băsescu a schimbat ieri câteva cuvinte cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu (foto), prezent la Cotroceni cu ocazia vizitei şefului statului iordanian, spunându-i ministrului: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă".



Cu ocazia primirii Regelui Abdulah al II-lea al Iordaniei la Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu, au fost semnate între cele două părţi patru acorduri: de cooperare economică, de protejare a investiţiilor, de cooperare în protecţia mediului şi de cooperare culturală şi ştiinţifică.

Înainte de semnarea acestor acorduri, şeful statului a avut un scurt dialog cu ministrul român al Culturii, prezent la eveniment pentru a semna din partea română documentul privind programul de cooperare culturală şi ştiinţifică cu Iordania pentru anii 2009-2012. Şeful statului i-a spus lui Paleologu: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă".

Ministrul a fost întrebat ulterior la ce s-a referit şeful statului prin această remarcă. Conform lui Paleologu, contextul era legat de recentele "atacuri" lansate la adresa sa de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat sâmbătă pe Paleologu de servilism faţă de Traian Băsescu, pentru afirmaţiile făcute la o conferinţă potrivit cărora actualul şef al statului nu are contracandidat, iar Ionel Brătianu, dacă ar apărea acum, nu ar câştiga prezidenţialele, în replică, ministrul democrat-liberal afirmând că Antonescu "are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politeţe, de substanţă şi de educaţie" şi că "liberalismul începe cu politeţea".

În februarie, Paleologu afirma că PD-L a ajuns la putere graţie lui Traian Băsescu, o "pleaşcă" ce a "căzut" peste partid şi l-a adus la putere, declaraţie care a stârnit controverse şi critici. Urmare a acestui fapt, ministrul Theodor Paleologu a susţinut recent o conferinţă cu tema "Ce este aceea o pleaşcă", în care a spus că nu l-a linguşit pe Traian Băsescu, aşa cum s-a scris în presă, "scos din context", dar că el consideră că acesta nu are un contracandidat.

În aceeaşi conferinţă, Paleologu a făcut şi declaraţiile referitoare la omul politic liberal Ionel Brătianu, care i-au atras criticile din partea liderului PNL, Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic