Premierul Tariceanu si-a avertizat ieri partenerii de Coalitie ca PNL s-ar putea sa se sature de atitudinea lor si sa intoarca foaia.
Dupa o serie de lovituri sub centura aplicate reciproc, membrii Coalitiei au tinut sa incheie saptamana in acelasi ton de harta. Tariceanu s-a certat cu Boc, Boc cu Nicolaescu, UDMR cu PC, iar PD cu toata lumea. Tonul hartei l-a dat premierul Calin Popescu Tariceanu. Intr-o declaratie "tintita" catre Agentia Mediafax, el s-a aratat "dezamagit" de respingerea bugetului Educatiei in comisia parlamentara si si-a avertizat partenerii de Coalitie ca liberalii s-au cam saturat de nazurile lor si ar putea sa intoarca si ei foaia. "Vazand ce s-a intamplat la Comisia de invatamant, unde doar patru deputati PNL au avut curajul sa sustina punctul de vedere al Guvernului, imi pun inca o data intrebarea: oare ceilalti care au votat impotriva din partea majoritatii considera ca bugetul este numai al Ministerului Finantelor sau al PNL? S-ar putea ca ai mei colegi din PNL sa inceapa sa se sature de aceste atitudini - care, uneori, incep sa ne ridice probleme asupra increderii pe care o putem avea in partenerii de guvernare - si s-ar putea sa inceapa sa adopte si ei acelasi stil de comportament, lucru care sunt convins ca nu le va cadea bine", s-a ratoit Tariceanu. Premierul a gasit si metoda de disciplinare: amenintarea directa ca si el poate oricand sa blocheze initiativele partenerilor de Coalitie. In replica, presedintele PD, Emil Boc, l-a invitat pe premier sa spuna in sedinta Coalitiei ce nemultumiri are si a sustinut ca nu exista divergente intre liberali si democrati pe tema bugetului Educatiei. DISCORDIE PE STATUT. Liderul democrat a intrat in polemica si cu purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Eugen Nicolaescu. Boc a sustinut ca statutul minoritatilor nationale va fi dezbatut in Camera Deputatilor in procedura de urgenta, intrucat este vorba despre o lege ceruta de Comisia Europeana prin raportul de tara. In schimb, Nicolaescu a declarat ca decizia privind adoptarea procedurii in cazul Legii privind statutul minoritatilor nationale va fi luata in comun de cele patru partide ale coalitiei guvernamentale. Nicolaescu s-a luat si de ministrul demisionar al Educatiei, Mircea Miclea, acuzandu-l ca a iesit din "solidaritatea" ministrilor, cerand un buget mai mare pentru ministerul sau. "Ministrii Cabinetului trebuie sa fie solidari si trebuie sa isi respecte cuvantul dat in fata primului-ministru, ca acesta este bugetul pe care si-l poate permite Romania astazi", a facut Nicolaescu disciplina. INTERESE. Deputatul UDMR de Covasna, Antal Arpad Andras, s-a apucat si el sa puna paie pe foc, acuzand PC ca la votul asupra statutului minoritatilor a reprezentat "interese din afara intereselor Coalitiei". El a mai spus ca, daca s-ar folosi principiul formulat de PC, privind acordarea de mandate in consiliile locale romanilor minoritari in anumite localitati, atunci ar trebui aplicat in cazul tuturor minoritatilor nationale.Citește pe Antena3.ro
AMINTIRI DUREROASE
|
Cireasa pe tort a pus-o deputatul PD Ioan Oltean, care a redeschis o tema abandonata de mult: migratia politica. El a acuzat PNL ca da dovada de inconsecventa in problema migratiei politice deoarece a facut front comun cu PSD si UDMR pentru respingerea proiectului sau de lege care i-ar fi sanctionat cu pierderea functiei pe alesii locali care trec de la un partid la altul. Potrivit lui Oltean, inconsecventa PNL in aceasta privinta poate crea o stare de nemultumire in randurile populatiei. "Patru ani, cat a fost PSD la guvernare, am condamnat politica acestui partid de recrutare a alesilor locali. Acum, cand avem posibilitatea sa stopam acest fenomen, PNL se opune, iar UDMR la fel", a acuzat Oltean.
|