x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Meleşcanu, noul şef al Serviciului de Informaţii Externe

Teodor Meleşcanu, noul şef al Serviciului de Informaţii Externe

28 Feb 2012   •   11:32
Teodor Meleşcanu, noul şef al Serviciului de Informaţii Externe

Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, convocata pentru validarea lui Teodor Melescanu in functia de director al SIE, s-a incheiat cu numirea acestuia in functia de director al Serviciului de Informatii Externe, fiind inregistrate 238 de vorturi "pentru" si unul "impotriva". Votul a fost secret, cu buletine.

La sedinta si-au inregistrat prezenta 237 de parlamentari din totalul de 463, fiind absenti 226 de parlamentari. Blaga a spus ca, in aceste conditii, cvorumul legal de 232 de parlamentari este intrunit. Vasile Blaga a precizat ca, in conformitate cu articolul 84 din regulamentul sedintelor comune, votul in cazul numirii directorului SIE este secret, fiind exprimat pe buletine de vot.

Presedintele Senatului a mentionat ca, pentru a fi aprobata, propunerea de director al SIE trebuie sa fie votata de majoritatea senatorilor si deputatilor prezenti. Blaga a mai spus ca, in cazul votului cu buletine de vot, la votul "pentru" se lasa neatinse numele si prenumele candidatului, iar la votul "impotriva" se sterg numele si prenumele candidatului.

Presedintele Senatului a spus ca, dupa votarea procesului verbal privind rezultatul votului, va urma depunerea juramantului de catre noul director al SIE. (Mediafax)

×