x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tinel Gheorghe: PDL susţine moţiunea simplă pe Sănătate iniţiată de PNL

Tinel Gheorghe: PDL susţine moţiunea simplă pe Sănătate iniţiată de PNL

de Agerpres    |    31 Mar 2014   •   18:35
Tinel Gheorghe: PDL susţine moţiunea simplă pe Sănătate iniţiată de PNL

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a anunţat luni că grupul său va susţine moţiunea simplă pe Sănătate iniţiată de PNL şi i-a cerut ministrului Sănătăţii să spună când va implementa noua listă de medicamente compensate.

"PDL, deşi critică modalitatea în care fostul ministru al Sănătăţii a abordat această problematică foarte importantă a domeniului Sănătăţii, va susţine moţiunea simplă iniţiată de PNL pentru că tragem un semnal de alarmă Guvernului Ponta III. Domnule Bănicioiu, noi vrem un angajament clar aici. Când veţi implementa noua listă a medicamentelor compensate?", a spus Tinel Gheorghe în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate.

Plenul Camerei Deputaţilor a început luni dezbaterea moţiunii simple "Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor: amână lista de medicamente compensate", în care liberalii cer Guvernului introducerea noii liste de medicamente compensate de la 1 aprilie.

În textul moţiunii, deputaţii PNL - iniţiatorii demersului - îi cer ministrului Sănătăţii şi premierului respectarea angajamentului politic şi introducerea noii liste de medicamente compensate, ceea ce va determina o îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor şi o reducere a costurilor îngrijirilor de sănătate, prin perioade mai scurte de spitalizare, o refacere mai rapidă şi implicit o reintegrare mai uşoară în familie şi la locul de muncă. 

Moţiunea nu este susţinută de grupul PP-DD, grupul PSD anunţând că va vota împotrivă.

×
Subiecte în articol: motiune sanatate motiune simpla