x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Toni Greblă: "Cea mai bună soluţie pentru PSD ar fi ca Iliescu să fie preşedinte interimar un an"

Toni Greblă: "Cea mai bună soluţie pentru PSD ar fi ca Iliescu să fie preşedinte interimar un an"

20 Dec 2009   •   00:00

Senatorul PSD de Gorj Toni Greblă a declarat, astăzi, că varianta ca Ion Iliescu să preia conducerea partidului, interimar, pentru un an, ar fi soluţia cea mai bună pentru PSD la momentul actual, iar această soluţie va fi discutată în partid după sărbători.



Greblă, care este preşedinte al Comisiei juridice din Senat, spune că varianta respectivă a fost discutată şi împărtăşită cu alţi colegi de-ai săi din partid, urmând să fie pusă în dezbaterea PSD după sărbătorile de iarnă.

"Domnul Iliescu cred că ar putea fi soluţia cea mai echilibrată la momentul actual pentru a putea organiza într-un an de zile un congres la care să fie aleasă o nouă conducere a partidului. Dumnealui, şi ca preşedinte onorific, nu poate fi acuzat sau suspectat că ar favoriza pe unul sau altul dintre potenţialii candidaţi la conducerea partidului şi, în consecinţă, şi eu şi alţi colegi considerăm că poate fi soluţia cea mai bună acum pentru situaţia în care se află PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale", a declarat Greblă, citat de Mediafax.

Senatorul PSD consideră că anul 2010 ar putea fi pentru partid, cu Ion Iliescu la conducere, anul pentru reorganizarea internă şi pentru pregătirea alegerilor locale şi parlamentare din 2012.

"Este evident că trebuie să facem schimbări şi să ne gândim la anul electoral 2012. Cine va prelua şefia partidului trebuie să asigure victoria în 2012, iar cu domnul Iliescu, în calitate de preşedinte interimar pentru un an de zile, putem organiza un congres la care să candideze cine doreşte pentru funcţia de preşedinte şi cea mai bună echipă să poată fi aleasă", afirmă Greblă.

Senatorul social-democrat a mai spus că momentul în care Ion Iliescu ar putea reveni în fruntea partidului l-ar putea reprezenta o şedinţă de Consiliu Naţional sau "oricare altă formulă" care poate fi luată în discuţie la începutul lui 2010.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că i-a informat pe membrii Comitetului Executiv Naţional că va candida pentru încă un mandat la conducerea partidului la Congresul care va avea loc în 2010.

Geoană a spus că membrii Comitetului Executiv, cu o singură excepţie, au acordat actualei echipe de conducere un vot de încredere pentru a asigura politica de opoziţie şi pentru a pregăti Congresul statutar din 2010.

El a anunţat că la sfârşitul lui ianuarie va avea loc Consiliul Naţional, care va lua în discuţie evaluarea alegerilor prezidenţiale, programul politic şi va convoca Congresul statutar.

Geoană a mai afirmat, răspunzând unei întrebări legate de criticile formulate după alegeri de mai mulţi lideri ai partidului, că este în natura omului "să fie pe placul şefului când lucrurile merg bine şi de a deveni mai cârcotaş când merg mai puţin bine".

Fără a face referiri concrete, Geoană a apreciat că unii lideri "care au stat pe margine" şi care mai mult au "încurcat" în perioada campaniei electorale, vor continua să se exprime critic şi în perioada următoare, profitând de faptul că sunt invitaţi la emisiuni televizate.

×
Subiecte în articol: politic