x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Båsescu: „Geoană să-şi pună centură de castitate”

Traian Båsescu: „Geoană să-şi pună centură de castitate”

de Monica Iordache Apostol    |    10 Mar 2009   •   00:00
Traian Båsescu: „Geoană să-şi pună centură de castitate”

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat ieri pe liderul PSD, Mircea Geoană, răspunzând nemulţumirii acestuia că nu a fost informat despre negocierea împrumutului de la FMI. „Dacă nu răspunde la telefon?N-o să-l caut eu să-i raportez", i-a răspuns Traian Băsescu în prime-time la TVR 1.



După discursul din Parlament, în care a reuşit să nu pronunţe nici un nume de politician, şeful statului a participat aseară la o emisiune a postului public de televiziune, în care a fost rugat să comenteze şi reproşul făcut de preşedintele PSD, Mircea Geoană, către partenerii de coaliţie, pentru că nu l-au informat despre negocierea împrumutului de la FMI. „Eu sunt parte a pu­terii executive. Dl Geoană ce eĂ E Guvern sau nu ştie ce eĂ Deocamdată e Parlament şi, dacă tot nu-l poţi găsi la telefon, pentru că e ocupat cu tineretul şi cu Vanghele (sic!), n-o să-l caut eu să-i raportez", a replicat şeful statului.

Moderatorul Mihai Rădulescu i-a amintit şefului statului şi de comentariul din Parlament al lui Geoană cum că speră că „centura de siguranţă" a FMI nu se va transforma în „centură de castitate", iar Băsescu a replicat că liderul PSD „o să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate". „Eu cred că asta i se întâmplă. Dar o să mai facem tot ce se poate ca, fiind al doilea om în stat, să-i oferim o centură de castitate, să şi-o pună", a continuat el. Şeful statului şi-a continuat atacul: „Păi, dacă ar fi stat mai mult pe acasă şi nu era prin staţiune la manifestările astea ale tineretului împreună cu domnul Vanghelie (...), că văd că-i creează inspiraţie profundă domnul Vanghelie lui Mircea Geoană, îl energizează şi îi pune centură de castitate şi îl face să fie şi agresiv câteodată".

Preşedintele Traian Băsescu nu s-a oprit aici cu dezvăluirile şi a continuat spunând că Mircea Geoană îi datorează supravieţuirea politică. „Eu sunt cel care l-a ajutat să supravieţuiască. Dacă rămânea în opoziţie, nu mai era preşedinte PSD. Nu e dator, dar bun-simţ poate să aibă", a susţinut şeful statului, care a precizat că el este exceptat de la moratoriul stabilit între PSD şi PD-L şi are dreptul să le dea replica partenerilor de coaliţie, pentru că nu este parte a protocolului dintre cele două partide. Încercarea mo­deratorului Mihai Rădulescu de a pune declaraţia lui Mircea Geoană pe seama contextului electoral şi a intenţiei lui de a candida la Preşedinţie a primit o singură replică de la şeful statului: „Nefericită intenţie!".

ELENA S-A FÅCUT „FEMEIE"
Dacă până acum un an vorbea despre fiica sa, Elena, ca despre „un copil timid", preşedintele Traian Băsescu a caracterizat-o aseară în emisiunea de la TVR drept „o femeie de 28-29 de ani", care nu-l mai ţine la curent cu toate deciziile ei, aşa cum ar fi cea de a candida pe listele PD-L pentru Parlamentul European.

În condi­ţi­ile în care Alina Mungiu Pippidi a de­cla­rat că intenţia Elenei Băsescu este „inacceptabilă", şeful statului, care a susţinut că nu şi-a mai văzut fiica de o lună, a promis că va discuta cu ea despre acest subiect, dar nu ştie dacă va mai candida sau nu după această conversaţie. „Îşi va face timp să discute cu ta-su şi ta-su cu fii-sa. Nu vă pot spune ce o să discutăm, dar vă pot spune că o să vor­besc frumos", a afirmat Traian Băsescu, declarându-se dezamăgit că un „prieten" precum Alina Mungiu Pippidi nu i-a dat un telefon înainte de a face declaraţia, încercând să-şi facă „notorie­tate" pe seama acestei situaţii.

×
Subiecte în articol: politic statului geoană