x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Vântu ar fi putut, din orgoliu, să dea informaţia privind vizita lui Geoană

Traian Băsescu: Vântu ar fi putut, din orgoliu, să dea informaţia privind vizita lui Geoană

23 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut marţi seară, la B1 TV, că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu ar fi furnizat, din orgoliu, trustului media pe care îl deţine informaţia privind vizita liderului PSD, Mircea Geoană, cu o zi înainte de dezbaterea finală a celor doi candidaţi la Preşedinţie.



"Când au fost siguri că au câştigat, dacă aţi observat, au vrut să se ştie şi cine este jupânul. Şi atunci a ieşit pe televiziuni Sorin Ovidiu Vântu, a ieşit Patriciu, a ieşit cu declaraţii Voiculescu. Dacă v-aţi uitat, au făcut iarăşi din orgoliu, iar lacheii lor din politică n-au putut să-i refuze. A început o competiţie: cine îi convoacă la el. Şi i-a convocat întâi Voiculescu, pe urmă i-a convocat Patriciu, iar Vântu nu putea rămâne mai prejos şi atunci l-a convocat şi el pe Geoană. A fost cel mai tare", a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Traian Băsescu a spus că nu are certitudinea, însă a declarat: "Mare lucru dacă - din orgoliu să se ştie că el l-a chemat pe Geoană şi nu numai ceilalţi doi cheamă oameni politici importanţi - nu au fost chiar ei cei care au dat drumul la informaţie". "Îmi imaginez că orgoliul lor de oameni cu mulţi bani care manevrează oamenii politici ca pe popice a fost să arate: noi suntem stăpânii voştri, să înţeleagă românii cine sunt adevăraţii stăpâni ai puterii care se pregătea să se instaleze", a declarat şeful statului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a recunoscut că s-a întâlnit, înaintea dezbaterii cu contracandidatul său, Traian Băsescu, cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. "Nici mie nu-mi place domnul Vântu, aşa cum se pare că nici dumneavoastră nu vă mai place", îi spunea Geoană lui Băsescu în cadrul dezbaterii. "Am avut o întâlnire cu dl. Vântu. (...) Aşa cum aţi avut dumneavoastră zeci de întâlniri cu acest domn în anii în care eraţi apropiaţi. (...) Şi cred că a fost un lucru decent. M-a sunat după ce într-un interviu i-am spus că este malefic şi puţin turbulent. Şi am avut o discuţie despre ceea ce reprezintă o relaţie corectă între doi oameni", a motivat şeful PSD.

×
Subiecte în articol: politic