x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tribunalul Bucureşti: Sigla USR nu poate fi folosită la alegerile parlamentare

Tribunalul Bucureşti: Sigla USR nu poate fi folosită la alegerile parlamentare

26 Oct 2016   •   20:45
Tribunalul Bucureşti: Sigla USR nu poate fi folosită la alegerile parlamentare

Tribunalul Bucureşti a menţinut, miercuri, decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care a fost respinsă folosirea siglei USR (reprezentată de un triunghi) la alegerile parlamentare.

Instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia Uniunii Salvaţi România şi a menţinut hotărârea BEC, decizia fiind definitivă.

BEC a respins folosirea acestei sigle de către USR, pe motiv că este asemănătoare cu cea a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), lucru interzis de lege.

În cadrul procesului de la Tribunalul Bucureşti, o persoană din Hunedoara - Monica Nicoleta Petruţ - a depus o cerere de intervenţie, ea fiind reprezentată de un avocat. Acesta a declarat în sala de judecată că se opune ca USR să folosească sigla USB, el atrăgând atenţia că la dosarul privind fuziunea dintre USR şi USB există mai multe documente cu o semnătură falsă.

De cealaltă parte, poziţia USR a fost susţinută de către procurorul de şedinţă. Acesta a susţinut că decizia BEC este greşită, deoarece USB şi-a dat consimţământul ca semnul său electoral să fie folosit de USR. Reprezentantul Parchetului a cerut instanţei să desfiinţeze decizia BEC şi să permită ca USR să folosească acea siglă.

"Am solicitat Biroul Electoral Central să folosim semnul cu triunghi, pe care l-am folosit ca USB în alegerile locale. Biroul Electoral Central a spus că USR nu are consimţământul USB. Noi am venit şi am spus că prin actul de fuziune există consimţământul şi prin faptul că eu, ca preşedinte al USB, am semnat cererea către BEC pentru atribuirea USR a semnului cu triunghi (...). Este un avocat care astăzi a reprezentat o persoană din Hunedoara, dar el a reprezentat PSD în procesul de fuziune. PSD are un interes pur mediatic, pentru că imediat ce se pronunţă fuziunea, USR este partid înfiinţat şi participă la alegeri", a declarat Nicuşor Dan, prezent la tribunal.

Nicuşor Dan a spus că, în situaţia în care tribunalul nu va da dreptate USR, atunci în alegeri va fi utilizată sigla permanentă a partidului.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a anunţat că depus la Biroul Electoral Central o nouă cerere pentru aprobarea siglei formaţiunii, ataşând o adresă oficială din care reiese că Uniunea Salvaţi Bucureştiul este de acord ca USR să folosească sigla respectivă.
AGERPRES

×