x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Dacă dl Grindeanu spune că nu susţine graţierea corupţilor, îi cer să-şi angajeze mandatul de prim-ministru

Turcan: Dacă dl Grindeanu spune că nu susţine graţierea corupţilor, îi cer să-şi angajeze mandatul de prim-ministru

03 Mai 2017   •   20:40
Turcan: Dacă dl Grindeanu spune că nu susţine graţierea corupţilor, îi cer să-şi angajeze mandatul de prim-ministru

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îi solicită premierului Sorin Grindeanu să îşi depună mandatul în alb. 
"Dacă domnul Grindeanu spune că nu susţine graţierea corupţilor, iar aceasta este poziţia asumată a Guvernului, îi cer să-şi angajeze mandatul de prim-ministru. Aşadar, să pună mâna pe un pix şi o hârtie şi să-şi prezinte demisia în alb, iar dacă majoritatea parlamentară care îl susţine va vota, în Senat, împotriva punctului său de vedere, să-şi depună mandatul!", a scris Raluca Turcan, miercuri, pe pagina sa de Facebook. 
Ea consideră duplicitar comportamentul liderilor PSD, "care azi spun că nu susţin un lucru, pentru a se dovedi mâine contrariul". 
"Ori, ori! Ne-am săturat de duplicitatea aceasta continuă a liderilor PSD, care azi spun că nu susţin un lucru, pentru a se dovedi mâine exact contrariul. Este singura formulă în care domnul Grindeanu poate fi luat în serios şi poate dovedi că nu este păpuşa lui Liviu Dragnea. Abordarea domnului Dragnea o ştim deja: el declarativ nu susţine graţierea propriei persoane, dar ce să vezi, e neputincios", a mai scris Turcan.
Prim-ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că Executivul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial, precizând că nu susţine amendamentele adoptate de Comisia juridică a Senatului. 
"Am mai spus-o şi o repet: Guvernul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia juridică a Senatului, referitor la graţierea faptelor de corupţie, nu au susţinerea Executivului", a scris Grindeanu pe Facebook. 
Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă. De asemenea, sunt graţiate fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia sau fapte săvârşite de funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan legea gratierii grindeanu