x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Ministerul Lucrărilor Publice să nu mai fie puşculiţă de partid, ci în folos public

Turcan: Ministerul Lucrărilor Publice să nu mai fie puşculiţă de partid, ci în folos public

07 Noi 2019   •   12:25
Turcan: Ministerul Lucrărilor Publice să nu mai fie puşculiţă de partid, ci în folos public

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei trebuie să se transforme din ''puşculiţă de partid'' într-o instituţie în folos public.

"Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei este un minister care poate să asigure dezvoltare locală şi este un minister care ne dorim să nu mai fie puşculiţă de partid, ci un minister în folos public (...). Acesta este mesajul de bază. Ne dorim o bună funcţionare a ministerului şi, de asemenea, ne dorim măsuri concrete şi eficiente în sprijinul administraţiilor publice locale, cu prima destinaţie, aceea a asigurării veniturilor la nivelul autorităţilor publice locale în proporţie cât mai mare, să tindem spre 100%, iar redevenţele pe resursele solului să rămână la nivelul autorităţilor publice locale. Din puşculiţă de partid acest minister trebuie să servească autorităţile locale, cetăţeanul şi dezvoltarea României", a spus Turcan, la preluarea mandatului de către ministrul Ion Ştefan.

Raluca Turcan a menţionat că trebuie să fie eliminat complet criteriul politic atunci când se fac alocări din bani publici.

"Am asistat în decursul timpului la competenţe puse în braţele administraţiilor publice locale fără resurse de dezvoltare. Responsabilităţi fără resurse, ceea ce înseamnă pe fond ineficienţă. Eu doresc şi Cabinetul Orban doreşte de la Ministerul Lucrărilor Publice să fie continuate programele de investiţii şi, în acelaşi timp, să fie eliminat complet criteriul politic atunci când se fac alocări din bani publici. Dezvoltare înseamnă viziune în continuitatea proiectelor, dezvoltare înseamnă proiecte integrate, proiecte începute şi finalizate, nu bani pentru proiecte începute şi uitate. Considerăm că acest minister trebuie să aibă această prioritate - ca orice investiţie începută să fie şi finalizată. Nu mai puţin ne interesează procesul de absorbţie a fondurilor europene şi în acest sens avem şi în programul de guvernare ca prioritate o renegociere a axelor de finanţare, astfel încât fondurile europene care pot fi folosite pentru investiţii să fie majorate şi să nu mai existe întârzieri sau pericol de dezangajare la folosirea fondurilor europene", a afirmat ea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan guvernul orban