x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: PNL propune o comisie parlamentară privind situaţia din penitenciare

Turcan: PNL propune o comisie parlamentară privind situaţia din penitenciare

26 Ian 2017   •   14:51
Turcan: PNL propune o comisie parlamentară privind situaţia din penitenciare

Partidul Naţional Liberal va propune organizarea în Parlament a unei comisii privind situaţia din penitenciare şi va depune, la dezbaterea pe buget, amendamente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, a anunţat joi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. 

Ea a argumentat decizia partidului prin faptul că situaţia din penitenciare "ridică probleme şi îngrijorează cu privire la respectarea drepturilor omului". 

"Vom urmări dublarea banilor alocaţi pentru norma de hrană, alocarea de fonduri pentru brăţările electronice ale deţinuţilor, investiţii în penitenciare şi pentru suplimentarea personalului de probaţiune cu 500 de locuri. În momentul de faţă sunt doar 360 de persoane în rândul personalului de probaţiune şi necesarul de personal este de 500, inclusiv cele 180 de locuri pe care le au în vedere a le suplimenta, însă nu sunt bugetate", a spus Turcan. 

Liderul PNL susţine că reprezentanţii PSD, deşi vorbesc despre situaţia din penitenciare, "nu au făcut niciun demers pentru a suplimenta banii alocaţi îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie".

AGERPRES

×