x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ţuţuianu, despre asumarea răspunderii Guvernului în Parlament: Orban a vrut să îşi testeze majoritatea

Ţuţuianu, despre asumarea răspunderii Guvernului în Parlament: Orban a vrut să îşi testeze majoritatea

12 Dec 2019   •   14:49
Ţuţuianu, despre asumarea răspunderii Guvernului în Parlament: Orban a vrut să îşi testeze majoritatea

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu consideră că, prin asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte de lege în Parlament, premierul Ludovic Orban a vrut să-şi testeze majoritatea şi care sunt riscurile ca partidele din opoziţie să introducă o moţiune de cenzură.

"Asistăm la ceea ce se întâmplă de foarte mulţi ani de zile - o punere între paranteze a atribuţiilor Parlamentului şi legiferarea de către Guvern fie prin ordonanţe simple, ordonanţe de urgenţă sau prin procedura aceasta de asumare a răspunderii. Ca urmare, eu cred că, mai mult, domnul Orban a vrut să îşi testeze majoritatea şi care sunt riscurile ca partidele din opoziţie să introducă o moţiune de cenzură", a declarat joi, pentru AGERPRES, Adrian Ţuţuianu.

În opinia sa, cele trei reglementări nu conţin o încărcătură politică deosebită, motiv pentru care Guvernul ar fi putut să ceară o procedură de urgenţă în Parlament pe acestea.

"Eu cred că toate cele trei reglementări nu conţin o încărcătură politică deosebită şi cred că normal era ca Guvernul să fi cerut o procedură de urgenţă în Parlament", a susţinut Ţuţuianu.

Guvernul şi-a asumat joi, în Parlament, răspunderea asupra proiectelor privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a Parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020, modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane şi aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020. AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian tutuianu