x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică TVR amână difuzarea interviului cu Dacian Cioloş

TVR amână difuzarea interviului cu Dacian Cioloş

27 Noi 2016   •   11:13
TVR amână difuzarea interviului cu Dacian Cioloş

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii "Viaţa Satului", ţinând cont că este perioadă de campanie electorală. 

"Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului'. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR", se arată într-un comunicat al TVR remis, duminică, AGERPRES. 

Sursa citată mai arată că un alt motiv este faptul că "în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgente care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală". 

"Nu în ultimul rând, adăugăm că premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare", se precizează în comunicatul TVR. 

Televiziunea publică reaminteşte totodată că emisiunile electorale la TVR se desfăşoară pe spaţii bine definite care au fost anunţate din timp, împărţirea timpilor de antenă fiind discutată cu partidele iar "ordinea a fost trasă la sorţi şi comunicată". 

Potrivit sursei citate, TVR va propune PNL "să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită, şi pentru a difuza interviul premierului, sau părţi considerate importante din acesta", scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos tvr emisiune televizata