x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică TVR - Maine, confruntare Nastase - Basescu

TVR - Maine, confruntare Nastase - Basescu

06 Dec 2004   •   00:00

Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au aprobat ieri timpii de antena la posturile publice de radio si televiziune pe durata campaniei electorale, pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale, informeaza Mediafax.

Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului Romaniei, a declarat ieri ca cei doi candidati la Presedintie se vor confrunta miercuri, 8 decembrie, de la ora 22:00, intr-o dezbatere transmisa pe postul national de televiziune. Aceasta va avea o durata de 100 de minute, timp care va fi impartit in mod egal intre Adrian Nastase si Traian Basescu.

LA RADIO. Societatea Romana de Radiodifuziune va transmite zilnic doua emisiuni electorale. "Agenda electorala" va incepe la orele 6:15, 10:00 si 20:00, in timpul careia candidatii vor avea la dispozitie cate 15 minute. Cea de-a doua emisiune, "Tribuna prezidentiala", va pune candidatilor la dispozitie cate 15 minute incepand cu ora 10:03 si cate 5 minute de la 18:05. Intre 7 si 10 decembrie, candidatii la Presedintie vor mai participa la o emisiune de 30 de minute care va fi transmisa zilnic. Candidatii vor aparea separat la aceste dezbateri.

Decizia celor doua Camere ale Parlamentului survine celei date de BEC privind regulile pentru turul al doilea. (Andrea Vata - Dienes)

PROGRAM
Campania electorala desfasurata prin intermediul serviciilor de programe audio-vizuale, publice si private va incepe maine si se va incheia vineri, 10 decembrie, la ora 24:00. BEC mai precizeaza ca in ziua de sambata, 11 decembrie, radiodifuzorii publici si privati pot prevedea in grila de programe un spatiu de emisie pentru difuzarea rectificarilor si a replicilor. De asemenea, hotararile si precizarile BEC privind desfasurarea primului tur de scrutin se vor aplica si turului doi al alegerilor prezidentiale. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic