x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR a anunțat persoanele desemnate pentru funcţiile de miniştri în viitorul Guvern. Un campion olimpic va fi noul Ministru al Sportului

UDMR a anunțat persoanele desemnate pentru funcţiile de miniştri în viitorul Guvern. Un campion olimpic va fi noul Ministru al Sportului

21 Dec 2020   •   22:59
UDMR a anunțat persoanele desemnate pentru funcţiile de miniştri în viitorul Guvern. Un campion olimpic va fi noul Ministru al Sportului

Consiliul Permanent al Uniunii Democrate Maghiare din România a aprobat, luni seara, persoanele desemnate pentru funcţiile de miniştri în viitorul Guvern.

Astfel, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost validat de Consiliul Permanent pentru funcţia de viceprim-ministru.

De asemenea, Cseke Attila a primit aprobarea formaţiunii pentru funcţia de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Tanczos Barna pentru funcţia de ministru desemnat al Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar Eduard Novak pentru funcţia de ministru desemnat al Tineretului şi Sportului, a informat un comunicat al UDMR.

„Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului și le mulțumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile și realizările mele de până acum atât ca sportiv, cât și ca mentor sau președinte al Federației Române de Ciclism m-au condus către această propunere. Sunt conștient de munca pe care o presupune această funcție, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentați și pentru campionii noștri. Rolul sportului în viața noastră, a fiecăruia, e esențial, și nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuția la stabilirea unei direcții care să influențeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul cheie regăsit în toate segmentele sportive. Avem nevoie să cunoaștem mai mult ca oricând ce e fairplay-ul, să ne aplaudăm campionii, să îi încurajăm pe cei cu potențial și să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak a câștigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar și prima medalie de aur olimpică, în cadrul ediției din 2012 de la Londra.

UDMR face parte din coaliţia de guvernare, alături de PNL şi USR PLUS.

Luni seara, liderii PNL, USR PLUS şi UDMR - Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor - au semnat acordul de guvernare 2020 - 2024. La ceremonia care a avut loc la Palatul Parlamentului a participat şi premierul propus de coaliţie, Florin Cîţu. 

 

×
Subiecte în articol: udmr