x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR despre UE: Rău cu ea, rău fără ea

UDMR despre UE: Rău cu ea, rău fără ea

15 Oct 2018   •   12:10
UDMR despre UE: Rău cu ea, rău fără ea

Reprezentanţii UDMR reuniţi sâmbătă în şedinţa CRU de la Miercurea Ciuc  au analizat  plusurile şi minusurile apartenenţei României la UE, din perspectiva comunităţii maghiare.

“UE trebuie să se schimbe, iar dezvoltarea comunităţii noastre nu trebuie să se oprească aici. Trebuie să ne străduim să creăm cât mai multe oportunităţi pentru un nivel de trai mai bun în Transilvania”, se arată în mesajul UDMR, transmis după şedinţa CRU de sâmbătă.

Deşi aprecieză rolul şi necesitatea UE pentru dezvoltarea comunităţii maghiare din Transilvania, reprezentanţii UDMR spun că Uniunea se îndreaptă acum  într-o direcţie greşită.

“Este inadmisibil ca UE să considere statele membre din Europa Centrală şi de Est copiii nedisciplinaţi ai Europei, care creează numai probleme, dar, în acelaşi timp, să se bucure de beneficiile pieţei în expansiune. Este inacceptabil faptul că, în Europa, situaţia minorităţilor naţionale autohtone este încă nerezolvată”, susţin reprezentanţii UDMR, punctând că folosirea limbii materne nu trebuie să fie o favoare, ci un drept natural al cetăţenilor.

În ciuda defectelor şi eşecurilor UE, ei nu-şi văd viitorul în afara Uniunii şi spun că nu vor să contribuie la distrugerea ei, ci, dimpotrivă la consolidarea acesteia. 

"Europa noastră este şi trebuie să rămână o Europă puternică, dar una reformată, care să fie în stare să protejeze minorităţile, valorile europene comune, cultura europeană, hotarul Europei şi să fie în stare ca în această competiţie globală să facă tot posibilul pentru minorităţi şi să aibă succes", a susţinut liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

×