x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR mai păsuieşte PDL o săptămână în privinţa Universităţii de medicină în limba maghiară

UDMR mai păsuieşte PDL o săptămână în privinţa Universităţii de medicină în limba maghiară

de Agerpres    |    05 Mar 2012   •   21:00
UDMR mai păsuieşte PDL o săptămână în privinţa Universităţii de medicină în limba maghiară

UDMR asteapta decizia PDL privind introducerea unei hotarari de guvern referitoare la Universitatea de Medicina si Farmacie de la Targu Mures in sedinta Executivului de martea viitoare, pentru a putea "continua mai departe acest drum impreuna", a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, dupa sedinta de marti a coalitiei.

Presedintele PDL, Emil Boc, a cerut un ragaz de consultare in partid, iar liderii UDMR i l-au acordat, a declarat pentru Agerpres Kelemen Hunor.

"Exista o propunere de proiect de hotarare de guvern cu o varianta care propune - asa cum scrie in Legea invatamantului - infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in limba maghiara", a precizat ministrul Culturii.

Potrivit acestuia, alta varianta discutata este infiintarea departamentelor de medicina si farmacie in limba maghiara.

"Misiunea noastra ferma este sa mergem pe Legea invatamantului - asa cum scrie in lege - sa se infiinteze prin hotarare de guvern Facultatea de Medicina si Farmacie (in limba maghiara - n.r.)", a spus Kelemen.

In acest context, el a aratat ca martea viitoarea hotararea de guvern trebuie sa intre in sedinta Executivului, pentru a vedea daca UDMR poate continua "mai departe acest drum impreuna" cu PDL.

"Asteptam decizia PDL. PDL a cerut un ragaz pentru o consultare in partid. Noi am spus ca saptamana viitoare, marti, la sedinta de guvern trebuie sa intre hotararea de guvern ca sa putem continua mai departe acest drum impreuna. Presedintele Boc a promis ca se va consulta in partid", a afirmat Kelemen Hunor.

Intrebat daca UDMR va iesi de la guvernare in cazul in care hotararea de guvern nu va intra martea viitoare in dezbaterea Executivului si nu va fi adoptata, liderul Uniunii a explicat ca decizia va fi discutata saptamana viitoare.

"Discutam saptamana viitoare ce vom face. Dar nu cred ca va fi cazul, vorbim despre respectarea legii, nu despre altceva. Fostul prim-ministru Boc a cerut un ragaz de consultare in partid si noi am spus ca e OK - au fost ocazii cand am cerut si noi ragaz pentru consultare si aceasta consultare nu trebuie sa dureze mai mult de cateva zile", a mai aratat ministrul Culturii.

Totodata, marti, la sedinta de coalitie, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a spus ca va sustine orice solutie legala agreata de liderii coalitiei, potrivit lui Kelemen.

"Domnul premier Ungureanu a spus ca el va sustine orice decizie legala pentru care coalitia are o intelegere", a declarat Kelemen Hunor.

×