x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR ramane cu Alianta D.A.

UDMR ramane cu Alianta D.A.

21 Dec 2004   •   00:00

Alianta PNL-PD incearca inca sa stranga majoritatea parlamentara necesara pentru sustinerea guvernului, deocamdata foarte sigur fiind doar sprijinul UDMR, in ciuda votului privind alegerea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, functii adjudecate de PSD, si nu de PNL-PD.

PE ACEEASI POZITIE. Pentru Marko Bela votul din Parlament nu schimba optiunea UDMR pentru Alianta
"Daca ne asumam o coalitie guvernamentala, atunci in mod firesc trebuie sa ne asumam si raspunderi in acel guvern. De la inceput am spus ca nu vrem sa ne asumam o astfel de responsabilitate numai pentru domenii foarte specifice pentru comunitatea maghiara din Romania, ci rezolvarea unor probleme de interes general - economie, integrare, administratie, sunt mai multe, agricultura, eventual, sau alte portofolii in legatura cu care am putea sa avem un cuvant de spus prin specialistii nostri. Asa cum nu este o solutie buna o coabitare, nu este o solutie nici un guvern minoritar. Eu sper foarte mult sa reusim sa avem majoritate, dar, in ceea ce ne priveste, am ales aceasta directie si vom merge mai departe cu D.A.", a declarat ieri la BBC liderul UDMR, Marko Bela.

TEMERI. De altfel, luni seara, Marko Bela a spus ca alegerea reprezentantului PSD Nicolae Vacaroiu in functia de presedinte al Senatului nu este in masura sa genereze schimbarea directiilor de negociere ale Uniunii cu Alianta D.A. PNL-PD. "Un presedinte de Senat nu are puteri executive. Se poate intampla insa sa blocheze si sa ingreuneze procesul legislativ. Va fi mult mai dificil", a spus Marko Bela. La randul sau, deputatul UDMR Laszlo Borbely a afirmat tot luni seara ca nu s-a respectat secretul votului, fiind "o zi neagra, un circ parlamentar si un simulacru de vot". Borbely a spus ca UDMR isi va respecta in continuare electoratul si va vota legile necesare integrarii in UE.

×
Subiecte în articol: politic