x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR va avea postul de vicepremier şi portofoliile de la Mediu, Sănătate şi Cultură

UDMR va avea postul de vicepremier şi portofoliile de la Mediu, Sănătate şi Cultură

18 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, astăzi, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că în urma negocierilor cu PD-L Uniunea ar obţine portofoliile de la Mediu, Sănătate, Cultură şi postul de vicepremier, fără a menţiona ce persoane ar urma să ocupe funcţiile de miniştri.

Marko Bela a declarat că CRU trebuie să ajungă la o hotărâre între două variante: o opoziţie "grea-grea-grea", ceea ce el nu recomandă sau varianta participării la o coaliţie de guvernare, pe termen scurt, mediu sau lung, pe care a calificat-o, totuşi, ca riscantă, informează Mediafax.

"Consiliul Permanent va numi persoanele, dar CRU trebuie să ajungă la o hotărâre", a spus Marko Bela, anunţând că, în urma negocierilor cu PDL, Uniunii i-ar reveni portofoliile Mediului, Sănătăţii, Culturii şi funcţia de vicepremier.

El nu a nominalizat propunerile pentru aceste portofolii. Marko a spus că obţinerea a patru posturi în Guvern din cele 16-17, incluzând premierul, este un rezultat important, deşi formula nu este cea optimă.

El a subliniat că este o realizare obţinerea portofoliului de la Cultură, care ar da posibilitatea atingerii unor obiective legate de învăţământ şi cultură din programul UDMR, arătând că în urmă cu 15 ani a fost imposibil ca Uniunea să obţină un secretar de stat în respectivul minister.

Pe de altă parte, a spus Marko Bela, în pofida discuţiilor "infernale", UDMR nu a reuşit să obţină "ministerul care gestionează infrastructura".

Potrivit unor surse din UDMR, se vehiculează numele lui Laszlo Borbely la Mediu, al senatorului UDMR de Bihor Cseke Attila la Sănătate şi al lui Kelemen Hunor la Cultură, în timp ce Marko Bela ar urma să ocupe funcţia de vicepremier.


×
Subiecte în articol: politic