x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR va vota împotriva Cabinetului Croitoru

UDMR va vota împotriva Cabinetului Croitoru

03 Noi 2009   •   00:00
UDMR va vota împotriva Cabinetului Croitoru

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a reiterat, astăzi, faptul că parlamentarii Uniunii vor vota împotriva Cabinetului propus de ministrul desemnat, Lucian Croitoru, el susţinând că soluţia ar fi ca ministrul desemnat să îşi retragă propunerea şi să îşi înapoieze mandatul.



El a spus, într-o conferinţă de presă, că aceasta ar fi fost o decizie "raţională şi logică" din partea lui Lucian Croitoru, care ar trebui să ţină cont că în urma audierii candidaţilor pentru funcţiile ministeriale în comisiile de specialitate numai doi dintre candidaţii au primit un vot pozitiv.

Liderul UDMR a spus că votul din Comisiile de specialitate, deşi este unul consultativ, oglindeşte voinţa partidelor politice din Parlament pentru că în fiecare Comisie de specialitate se respectă un anumit algoritm parlamentar, astfel încât majorotatea din Comisii este identică cu majoritatea din Parlament.

Marko a mai arătat că au mai fost cazuri când unele persoane au primit voturi negative în contextul formării unor guverne şi atunci premierul care era desemnat a schimbat propunerea pentru respectivul portofoliu.

Pe de altă parte, Marko Bela a opinat că Lucian Croitoru ar trebui să renunţe la propunerile făcute şi pentru motivul că anterior a existat o consultare cu partidele politice din care a reieşit în mod clar că majoritatea parlamentară nu susţin ideea susţinerii unui guvern condus de Lucian Croitoru.

"În ceea ce ne priveşte, în continuare respectăm înţelegerea făcută cu celelalte partide care în acest moment formează o majoritate, fără să existe o coaliţie, şi susţinerea comună privind susţinerea lui Klaus Johannis", a subliniat preşedintele Uniunii, citat de Mediafax.

El a mai afirmat că, în acelaşi timp, se discută din ce în ce mai mult despre problemele cauzate de lipsa unui guvern care să aibă un mandat puternic privind toate măsurile care trebuie să fie luate.

Marko a declarat că dacă Preşedintele ar fi acceptat propunerea majorităţii parlamentare, în prezent ar fi existat demult un guvern condus de Klaus Johannis votat de Parlament, "stabil, priceput şi susţinut de majoritatea parlamentară".

"Nu am iluzii, dar totuşi sper foarte mult ca unii să se trezească după ce mâine va avea loc un vot negativ, în mod firesc privind acestă propunere de guvern", a mai declarat Marko Bela.

Liderul UDMR a declarat în mai multe rânduri că formaţiunea sa va vota împotriva învestirii Cabinetului Croitoru. Parlamentul se va pronunţa, miercuri, prin vot, în legătură cu învestirea Cabinetului Croitoru. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic